Lucrari de mantuiala, elevi lasati pe dinafara

Lucrari de mantuiala, elevi lasati pe dinafaraDesi lucrarile de renovare a salilor de sport de la Grupul Scolar Mihai Viteazul si Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian au fost finalizate inca de anul trecut, elevii celor doua scoli sunt nevoiti sa-si desfasoare orele de sport in sala festiva sau, mai rau, in salile de clasa din cauza ca firma executanta nu a respectat proiectul.

La finalul anului 2008, incepea renovarea salilor de sport de la Grupul Scolar Mihai Viteazul si Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, firma care a executat lucrarile fiind SC Consilva SA din Simleu Silvaniei.

Aproximativ un an mai tarziu, firma respectiva urma sa incheie lucrarile la cele doua sali de sport si sa se faca receptia, pentru a li se da posibilitatea elevilor sa-si desfasoare in conditii normale orele de sport.

Surpriza insa. Comisia de evaluare nu a facut receptia la nici una dintre cele doua sali, motivand ca nu au fost respectate proiectele. Din comisia respectiva fac parte reprezentanti ai Primariei Municipiului Zalau, in calitate de membri, iar presedintele comisiei este reprezentantul CNI (Comisia Nationala de Investitii). Receptiile lucrarilor la salile de sport de la Colegiul Tehnic < Alesandru Papiu Ilarian > si Grupul Scolar < Mihai Viteazul > au fost amanate, deoarece la data stabilita pentru receptie, lucrarile nu erau finalizate. In plus, la Grupul Scolar < Mihai Viteazul >, executarea acoperisului nu a fost conform proiectului initial, motiv pentru care, conform legii, s-a solicitat o expertiza prin care sa fie evaluata lucrarea si sa se ofere solutii.

In 21 ianuarie este noul termen de receptie, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Primariei Zalau. De cealalta parte, Ioan Micle, reprezentantul firmei SC Consilva SA, ne-a precizat ca rezultatul expertizei a fost finalizat in luna decembrie a anului trecut, insa reprezentantul CNI nu a putut fi prezent la receptie, astfel ca a fost nevoie de o noua amanare. S-a facut o comisie pentru receptie, care ne-a spus ca trebuie facuta o expertiza la acoperis. Profesorul Liviu Pop, de la Cluj, a terminat expertiza in luna decembrie, dar cei de la Comisia Nationala de Investitii, care platesc aceste lucrari, nu au putut veni.

In acest moment noi asteptam ca ei sa ne sune pentru a stabili o data la care sa putem preda lucrarile, a afirmat Micle. Din cate am inteles, nu s-a respectat proiectul la sarpanta. Cei de la firma care a executat lucrarile au spus ca au modificat proiectul cu acordul expertului, insa comisia de evaluare a cerut sa se faca o expertiza, iar raspunsul trebuia sa fie dat pana in luna decembrie, ne-a precizat Ioana Cornea, directorul Grupului Scolar Mihai Viteazul.

Daca sala de sport a acestui liceu a fost deschisa ieri, desi nu poate fi data in folosinta, la Colegiul Tehnic API nu se gaseste nici macar cheia de la intrarea in sala de sport. Noi nu avem cheie de la intrare si, din cate am inteles, nu este nici la cei de la Primarie, iar cei care au executat lucrarile nu mai raspund la telefon. Sala noastra a fost gata in vara anului trecut si mai urmau sa fie facute numai niste renovari exterioare, iar elevii nici acum nu pot intra in sala, a fost declaratia directorului Simona Crisan.

Pana la efectuarea receptiei, elevii celor doua institutii de invatamant sunt nevoiti sa-si continue orele de sport in sala festiva, sau, la Grupul Scolar Mihai Viteazul mai rau, in salile de clasa. Ca sa nu mai punem la socoteala si echipele de volei (juniori) de la CSS Zalau, care isi desfasurau antrenamentele in cele doua sali de sport.

Alte articole

Leave a Comment