Lucian Bode anunță soluții în ceea ce privește deficitul de personal din MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat zilele trecute că a crescut numărul de locuri din şcolile de agenți şi din Academia de Poliţie, anunțând totodată că se vor face, în continuare, şi angajări din sursă externă, pentru a acoperi deficitul mare de personal din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Lucian Bode a precizat, în cadrul unei emisiuni televizate la Digi24, că peste 30.000 de persoane au plecat din sistem în ultimii cinci ani, existând un deficit uriaș generat de doi factori: pensionările cadrelor şi numărul mic de locuri din şcolile de poliţie. Pentru a reduce acest deficit, MAI are în vedere trei măsuri. Prima dintre ele, implementată deja, este organizarea de concursuri pentru promovarea unor subofiţeri la statutul de ofiţeri, în acest caz fiind vorba de 2.000 de angajaţi. O a doua măsură vizează creşterea numărului de locuri din şcolile de agenţi la 2.400 la nivel naţional, un număr mai mare de locuri fiind în acest an şi pentru admiterea la Academia de Poliţie. Cea de-a treia măsură se referă la angajări din sursă externă pentru posturile unde nu este nevoie de o şcoală de specialitate. „Vrem să creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi, nu în ultimul rând, vrem să trecem şi la încadrarea din sursă externă”, a subliniat Lucian Bode. Acesta a adăugat că se are în vedere în perioada următoare şi eliminarea practicii privind „împuternicitul pe funcţie” prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante, situație întâlnită în aproape toate unitățile de poliție din cadrul inspectoratelor de poliție județene, inclusiv în Sălaj.

Alte articole

8 Thoughts to “Lucian Bode anunță soluții în ceea ce privește deficitul de personal din MAI”

 1. Anonim

  Bode, suntem țară cu cel mai mare număr de angajați în structurile de forță, la mia de locuitori, din UE. Și tu vrei să mărești acest număr?

 2. Anonim

  Avem potera destula dar din pacate maxim jumatate din timpul serviciului fac cate ceva …in restul timpului freaca menta….

 3. Anonim

  I-AM VAZUT SI IN CARANTINA IN CAPETELE ORASULUI CUM DORMEAU IN LOGANURI CU MOTORUL PORNIT SI CU GIEOFARURILE PORNITE…..SI VAI DOAMNE CE RUPTI ERAU…

 4. Anonim

  Nu-i mai lăsați să se pensioneze la 45-50 de ani ! Să lucreze și ei pâna la vârsta de 63-65 de ani ca și muritorii de rând !

 5. Cum sa nu fie deficit

  daca numarul celor care pleaca in pensie la sub 50 de ani e mai mare decat al celor care intra in sistem?

 6. Rationalizati-le munca!

  Sa vezi cum dau ca sunt prea multi…

 7. peste 30.000 de persoane au plecat din sistem în ultimii cinci ani,

  si toti s-au pesniont la 45-50 de ani cu pensii speciale, intre 5.000 – 20.000 de lei pensie in mana !!! si multi dintre acesti TINERI pensionary s-au REANGAJAT in MAI sau alte functii caldute la stat !!!
  toti tinerii se inchesuie sa se pensioneze anticipat la 45-50 de ani cu o penie speciala !! pentru ei s-au marit locurile la şcolile de agenți şi din Academia de Poliţie !!!

 8. sa fie inlocuiti ofiterii cu tehnologie !! Bode porneste radarele fixe in Zalau

  sa fie inlocuiti ofiterii cu tehnologie !!
  sa fie montate 5.000 – 10.000 de radare = camere video in toate orasele tarii
  asa ai asigurata prezenta 24 din 24 de ore, si sti ca nu mai dorm in masini, iar sanctiunile le da un calculator care nu te mai iarta ca esti „cineva”

Leave a Comment