Locuri superbe de vizitat vara aceasta

Vara se apropie cu pași repezi și probabil ai început să te gândești deja la destinațiile de vacanță. Mai mult de atât, de fiecare dacă când pornești televizorul sau intri pe internet îți apare o reclamă cu locuri care mai de care. Poate fi greu să iei o decizie, având în vedere câte destinații superbe există în lume.

Indiferent dacă ai în plan o ieșire de câteva zile pe plaiurile natale sau vrei să ai parte de un bronz exotic, vara aceasta trebuie să faci măcar o escapadă. În rândurile următoare găsești câteva destinații dintre care poți alege în funcție de preferințe, buget sau disponibilitate.

Grecia

Nimic nu spune mai bine vară decât o vacanță pe una dintre insulele grecești. Ai auzit deja de la prietenii tăi diverse complimente cu privire la această țară. Ba că are oameni ospitalieri, ba că este foarte accesibilă sau că are peisaje pe care nu le uiți curând.

Așadar, Creta este una dintre plajele grecești care îți pun la dispoziție teren întins și peisaje în care coasta se întrepătrunde cu munții. Micile sate pitorești sunt înconjurate de măslini și floră bogată.

Aici poți face o trecere în revistă a celor mai vechi civilizații care au locuit în zonă, toate prin intermediul siturilor arheologice. Te poți odihni la una dintre cafenelele cochete și poți sta la soare cât e ziua de lungă.

Monte Carlo

Deși este unul dintre cele mai mici orașe, există multe locuri interesante de vizitat. Arhitectura surprinzătoare îți va fura privirea la fiecare cotitură, în timp ce buticurile fermecătoare și iahturile scumpe din portul natural te vor face să te bucuri de fiecare secundă petrecută aici.

Departe de apă, ai multe de văzut și multe persoane vin aici în special pentru cazinourile renumite. Un lucru bun este că acestea sunt mereu inovate, indiferent de cât de vechi sunt. Turiști din toată lumea sunt atrași de Monaco pentru oportunitățile de joc și pentru divertisment. Dacă Monte Carlo nu este pe lista ta în această vară, e bine de știut că găsești rotiri gratuite disponibile online, iar acestea pot fi accesate de pe orice dispozitiv mobil.

România

Așa cum a fost menționat anterior, chiar și o excursie prin România este binevenită. Nu mai este un secret că țara noastră este presărată cu locuri unice în lume la tot pasul.

Poți avea parte de o escapadă autentică prin intermediul unui tur în zona Maramureșului. Aici vei descoperi oameni de o bunătate aparte, preparate culinare de excepție și tradiții care se respectă de sute de ani.

Pe de altă parte, poți vedea cel mai spectaculos drum din lume, Transfăgărășanul, loc în care vei aprecia frumusețea și simplitatea naturii.

Delta Dunării este un alt obiectiv pentru care țara noastră este apreciată în lume, însă lista nu se încheie nicidecum aici.

Elveția

Multă lume alege această destinație pe durata iernii, pentru a se bucura de pârtiile de schi. Totuși, vara este un anotimp la fel de potrivit pentru o mică vacanță aici.

Cât despre motive, ai suficiente dintre care poți alege. În primul rând, peisajele de o frumusețe aparte parcă sunt desprinse din cele mai fermecătoare basme. O drumeție la munte îți va scoate în cale arbori falnici și vaci pașnice.

Ciocolată. Acest motiv nu are nevoie de prea multe explicații. Poate că nu știai acest lucru, dar multe dintre companiile care fabrică ciocolată își fac stocul de lapte direct din Elveția. Așadar, vei avea ocazia să guști ciocolată autentică și bineînțeles, să te întorci cu câteva gustări pentru prieteni.

Brânza, cele mai precise ceasuri și lacurile izolate merită și ele incluse pe aceeași listă.

Marsilia

Toată lumea a auzit deja în nenumărate rânduri de Paris. Cu toate că orașul iubirii îți oferă o experiență pe cinste, în Franța găsești mult mai multe locuri de poveste pe care merită să le vizitezi în această vară.

Spre exemplu, Marsilia. Lunile călduroase de vară se simt altfel pe portul din Marsilia. Climatul este deosebit, motiv pentru care multă lume alege să viziteze această regiune în lunile iunie și iulie. Cât despre activități, aici poți încerca kayak în jurul portului, care este un punct important pentru comerț de mii de ani.

Nu în ultimul rând, poți savura o bucățică din cultura Marsiliei prin intermediul unei plimbări cu bicicleta sau de ce nu, de pe acoperișul unei clădiri.

Acestea sunt câteva idei de călătorii pe care le poți face vara aceasta. Unele dintre acestea sunt mai accesibile și nu necesită prea multă planificare, în timp ce altele implică un anumit buget și un itinerariu bine gândit. Indiferent de alegere, sigur îți vei crea amintiri plăcute.