Livrarea cardurilor de sanatate incepe in martie

Livrarea cardurilor de sanatate incepe in martie

Persoanele asigurate la fondul asigurarilor de sanatate vor primi in cutiile postale, incepand din martie, cardurile de sanatate. Potrivit reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pana la sfarsitul lui 2012, toti asiguratii cu varste de peste 14 ani vor intra in posesia cardurilor. Acestea vor fi obligatorii pentru fiecare asigurat ce doreste sa acceseze servicii medicale in unitatile sanitare din reteaua publica, dar si pentru medicii din sistem care vor primi, la randul lor, un card medical profesional.

Incepand din acest an, cardurile de sanatate trebuie avute la indemana atunci cand se solicita o consultatie, indiferent ca este vorba de medicul de familie sau de specialist. Cardul de sanatate va fi din plastic si va avea un cip, pe care vor fi stocate informatii medicale despre posesor, precum grupa sanguina, Rh-ul, bolile cronice de care sufera.

Un proces de durata

Implementarea procesului de introducere a cardului national de sanatate a inceput din luna ianuarie 2011, iar distribuirea se va face catre populatie in mod esalonat.

Leave a Comment