Listarea Hidroelectrica: Cât își propune producătorul de energie să strângă din cel mai mare IPO european

Producătorul român de energie Hidroelectrica își propune să strângă peste 1 miliard de euro (1,07 miliarde de dolari) în ceea ce se anunță a fi una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din Europa din acest an, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul Morning Call, citând date Reuters.
Compania susținută de stat, care operează peste 180 de centrale hidroelectrice în România, a anunțat în data de 6 iunie 2023 că intenționează să listeze până la 20% din acțiunile sale la Bursa de Valori București până luna viitoare. Băncile de investiții vor începe să primească ordine de cumpărare de acțiuni de la investitori după ce autoritatea locală de supraveghere a valorilor mobiliare va aproba prospectul pentru vânzarea de acțiuni. Oferta va include acțiunile existente deținute de Fondul Proprietatea (FP.BX), un fond de investiții administrat de administratorul american de active Franklin Templeton (BEN.N). Fondul și-a evaluat participația de 20% din Hidroelectrica la 2,2 miliarde de euro (2,35 miliarde de dolari) în luna aprilie 2023.

Sursa: https://studiifinanciare.ro/

3 Thoughts to “Listarea Hidroelectrica: Cât își propune producătorul de energie să strângă din cel mai mare IPO european”

  1. […] Producătorul român de energie Hidroelectrica își propune să strângă peste 1 miliard de euro (1,07 miliarde de dolari) în ceea ce se anunță a fi una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din Europa din acest an, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul Morning Call, citând date Reuters. Compania susținută de stat, care operează peste 180 de centrale hidroelectrice în România, a anunțat în data de 6 iunie 2023 că intenționează să listeze până la 20% din acțiunile sale la Bursa de Valori București până… Citeste mai mult […]

  2. […] Producătorul român de energie Hidroelectrica își propune să strângă peste 1 miliard de euro (1,07 miliarde de dolari) în ceea ce se anunță a fi una dintre cele mai mari oferte publice inițiale (IPO) din Europa din acest an, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul Morning Call, citând date Reuters. Compania susținută de stat, care operează peste 180 de centrale hidroelectrice în România, a anunțat în data de 6 iunie 2023 că intenționează să listeze până la 20% din acțiunile sale la Bursa de Valori București până…  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Construită prin efortul unei țări în regimul socialist, această măreață hidrocentrală umple buzunarele a tot felul de intermediari. Avem democrație !

Leave a Comment