Lista țărilor care ne trimit în carantină la sosirea în România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor sau zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Lista a fost întocmită în funcție de incidențele Covid din România. Autoritățile au preferat ca din motive practice să includă trei coduri astfel încât să nu îngreuneze deplasările din motive birocratice. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă test PCR negativ. Dacă vin din Zona roșie, sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate. Testul PCR nu scutește de carantină persoanele care sosesc în România din state aflate în Zona roșie. Carantina este de 14 zile, dar dacă oamenii fac un test PCR în a opta zi și rezultatul este negativ, pot ieși după zece zile.

Zona roşie – unde rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori. Astfel, potrivit Hotărârii nr. 33 din 27 mai 2021 în zona roşie se regăsesc: Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Capul Verde, Trinidad şi Tobago, Lituania, Paraguay, Columbia, Chile, Suedia, Nepal, Georgia, Brazilia, Letonia, Olanda, Suriname, Franţa, Kuweit, India și Africa de Sud.

Zona galbenă – unde rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 şi 3 la 1.000 de locuitori. În Zona galbenă au fost incluse: Cipru, Belgia, Bolivia, Slovenia, Grecia, Estonia, Danemarca, Sint Maarten, Andorra, Botswana, Malaezia, Puerto Rico, Mongolia, Croaţia, Guyana, Peru, Iran, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Belarus, Elveţia, Timorul de Est, Sri Lanka, Canada, Oman, Bahamas și Marea Britanie. Călătorii care vin din zona verde nu mai trebuie să prezinte niciun fel de document. Ei nu intră în carantină şi nici nu mai sunt obligaţi să prezinte vreo dovadă a testării sau vaccinării anti-COVID-19.

Foto: Stockholm, Suedia/Facebook

 

 

Leave a Comment