Lăsat flămând şi suferind de frig, un bebeluş din Fildu de Jos a ajuns la orfelinat

Inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj vor prelua de urgenţă, în aceste zile, şi vor duce într-un Centru social un bebeluş de numai opt luni, din Fildu de Jos, pe care părinţii, căzuţi în patima alcoolului, îl lasă flămând şi să sufere de frig.
Întrucât încercările repetate de a instituţionaliza copilul s-au lovit de refuzul şi încăpăţânarea părinţilor, a fost nevoie de o Ordonanţă preşedinţială care să reglementeze situaţia, a declarat directorul DGASPC Sălaj, Violeta Milaş. „De mai multe ori, am mers la Fildu de Jos însoţiţi de poliţişti, sperând să îi convingem pe părinţi să ne lase să preluăm copilul, dar s-au împotrivit, ştiind că pierd astfel singura sursă de venit. Băieţelul este mic şi slab. Situaţia nu mai poate continua în acest mod şi am cerut printr-o ordonanţă preşedinţială să ne fie încredinţat copilul, lucru care acum ne-a fost aprobat. Vom merge să îl luăm”, a spus Violeta Milaş.
Potrivit sursei citate, deşi părinţii au locuinţă încăpătoare, nu au lemne de foc, astfel că sugarul este ţinut în încăperi friguroase. În plus, întrucât tatăl şi mama cheltuie banii pe băuturi alcoolice, micuţul este lăsat de multe ori flămând. „Părinţii trăiesc din alocaţia celui mic, iar acesta este şi motivul pentru care nu ne-au lăsat să îl luăm într-un Centru social”, a spus Violeta Milaş, precizând că familia respectivă mai are un copil, în vârstă de aproape 4 ani, care se află tot într-un Centru social.
Cazul bebeluşului din Fildu este doar unul din cele aproximativ zece dosare instrumentate în acest an de DGASPC Sălaj şi care privesc copii ce trebuie luaţi din familii şi duşi în Centre sociale.
În total, anul trecut, în Sălaj au fost preluaţi în Centre sociale peste 20 de copii, din care 13 au fost nou-născuţi abandonaţi în spitale.

Alte articole

One Thought to “Lăsat flămând şi suferind de frig, un bebeluş din Fildu de Jos a ajuns la orfelinat”

  1. Anonim

    Si copilul a murit. Foarte bine l-au protejat PROTECTIA COPILULUI. Nu le-a trebuit nici 1 luna sa-l bage in mormant.
    Doamna Jurnalist, de ce nu faceti acum un reportaj?

Leave a Comment