Lacul Varsolt, repopulat cu trei tone de crap in 2010

Lacul Varsolt, repopulat cu trei tone de crap in 2010

Lacul de acumulare Varsolt, ce detine una dintre cele mai bune piste de pescuit din Romania, urmeaza sa fie repopulat, in acest an, cu circa trei tone de peste, de catre Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Salaj. Am cuprins in bugetul pe acest an sumele pentru achizitionarea a trei tone de peste, pentru repopularea lacului Varsolt. Pestele, ce va fi din specia crap, va fi adus cel mai probabil din Ungaria, ca si in anii trecuti, pentru ca e mai ieftin ca la noi, a precizat, ieri, Cristian Crisan, directorul AJVPS Salaj.

Acesta a precizat ca pestele va fi adus in doua etape, respectiv in perioada de prohibitiei, pana in luna mai, si in a doua parte a anului, in lunile octombrie, noiembrie. AJVPS a avut actiuni de repopulare si in anii trecuti, cand s-a adus tot crap, dar si specii de rapitori, precum stiuca.

Lacul de acumulare Varsolt, ce detine una dintre cele mai bune piste de pescuit din Romania si care a gazduit, in 2009, finala Campionatului National de Pescuit Stationar, categoria echipe, are un volum brut de circa 40 de milioane de metri cubi si, pe langa functia de lac piscicol, asigura apa potabila pentru localitatile Zalau si Simleu Silvaniei.

Gratuit pentru pescarii

Alte articole

Leave a Comment