La Plopiş s-a deschis un centru de îngrijire pentru vârstnici

Singurul Centrul comunitar pentru servicii integrate medico-sociale din judeţ a fost inaugurat recent, la Plopiş, graţie unei investiţii de aproximativ 140.000 de euro.
Centrul face parte dintr-un proiect-pilot ce a fost implementat în opt localităţi din România – „Calitate și echitate în servicii integrate medico-sociale”, prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Prin intermediul acestui așezământ, va fi asigurată îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice cu personal specializat și acordarea de servicii de consiliere și asistență socială primară și specializată.

Beneficiarii serviciilor sunt 35 de persoane vârstnice dependente care necesită permanent sau temporar îngrijire și tratament. Centrul deservește satele Iaz, Plopiș și Făgetu, fără a limita accesul pe criterii etnice, de gen sau de orientare religioasă.
„Acest centru medico-social reprezintă o îmbunătățire substanțială a accesului localnicilor la serviciile medicale, sociale și de îngrijire la domiciliu”, precizează primarul din Plopiș, Nicolae Criste.

Alte articole

Leave a Comment