La doar câteva luni de la amenajare, Trotuarul din centrul Zalăului începe să dea „rateuri”

Finalizat în urmă cu aproximativ patru luni, unicul trotuar din municipiu cu dale şi pistă pentru biciclişti, situat între Agenţia CFR şi intrarea în Parcul Central, necesită deja unele „îmbunătăţiri”. Pe o porţiune de câţiva metri, în apropierea intrării în Parc, au fost scoase dalele, în urma apariţiei unor denivelări. Angajaţii firmei Citadin lucrează în aceste zile pentru refacerea tronsonului de trotuar respectiv. „Este vorba de o retuşare. A fost observată o diferenţă de câţiva centimetri între dale, iar în urma verificărilor efectuate de ingineri, s-a hotărât că este nevoie de aducerea acestora la acelaşi nivel în zona respectivă”, a explicat Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al societăţii, adăugând faptul că „retuşarea” nu implică alte costuri suplimentare.

Reabilitarea trotuarului menţionat a demarat la mijlocul lunii aprilie, fiind finalizată aproximativ o lună mai târziu. Lucrările, finanţate de Primărie şi executate de angajaţii Citadin, au presupus reabilitarea a 2.000 de metri pătraţi de trotuar, amenajarea unei piste pentru biciclişti şi a platoului din faţa Parcului Central. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pavajul a fost ales din două motive, atât pentru aspectul estetic, cât şi datorită faptului că este mai practic. Astfel, în situaţia în care, în zona respectivă, vor fi efectuate intervenţii la reţelele de utilităţi, acesta poate fi ridicat şi pus la loc mult mai uşor, aşadar nu va mai fi nevoie să se spargă asfaltul şi să se toarne, ulterior, un nou strat. De asemenea, odată cu reabilitarea trotuarului, a fost mutată şi staţia de autobuz de la Perla, care a fost amenajată cu 20 de metri mai spre centrul oraşului, în imediata apropiere a staţiei de taxi. Vechea staţie de autobuz a devenit bandă de preselecţie pentru autovehiculele care doresc să intre pe strada Tudor Vladimirescu. Valoarea totală a investiţiei a fost de 250.000 de lei.

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “La doar câteva luni de la amenajare, Trotuarul din centrul Zalăului începe să dea „rateuri””

 1. Zălăuan

  Frumos acest trotuar, care ne duce la piaţetă.
  Din această piaţetă, eliberată prin demolarea unui monument urât şi falsificator de istorie, se deschide o minunată perspectivă a Parcului central.

 2. Anonim

  da aia de la adp ziceti ca sunt meseriasi ? „)

 3. anonim

  citadin= carpaci fara nici o calificare!

Leave a Comment