La ce te ajută un test de carieră gratuit

Oricine a făcut cel puțîn o dată in viață un test de carieră. Un test pentru o viitoare profesie și specialitate este format dintr-un set de întrebări, ale căror răspunsuri vor ajută la determinarea drumului vieții.

Întrebările și răspunsurile sunt compilate țînând cont de caracteristicile psiho-emoționale, gusturile individuale, talentele și aspirațiile. După trecerea unui test de cariera, vei putea decide unde să mergi să studiezi, ce universitate, facultate sau curs să alegi.

Înțelegându-te pe ține cu ajutorul unor teste de inteligenta, vei înțelege ce vrei să devii. Testarea poate fi făcută de adolescenți și adulți care doresc să-și schimbe profesia, să-și găsească propria cale și vocație.

De ce avem nevoie de teste online de orientare în carieră?

Testele de orientare în carieră au câștigat tot mai multă popularitate în întreagă lume. Testele dezvoltate de un specialist în orientare profesională cu experiență te vor ajută să rezolvi rapid următoarele neclarități:

  • Să determini profesiile care ți se potrivesc cel mai bine;
  • Să obțîi o evaluare obiectivă, precum și recomandarea corectă, care influențează indirect luarea deciziilor cu privire la viitor;
  • Să alcatuiesti o lista cu universitățile, colegiile sau cursurile prioritare;
  • – Să efectuezi selecția subiectelor de specialitate pentru examen;
  •  Să începi procesul de autodeterminare;
  • Să faci alegerea corectă și să schimbi o profesie plictisitoare care nu te mai inspiră.

Rezultatul testului profesional, adică al unui test de aptitudini profesionale îți va permite să afli despre ține din puct de vedere al abilităților tale profesionale. Orientarea online în carieră nu este un examen de cunoaștere a materiei, ea ține cont de factorii psiho-emoționali, precum și de calitățile personale.

Cum mă asigur că am făcut acest test corect?

Sunt câteva idee ce să faci că să ai un răspuns cât mai veridic, și anume:

  • nu da răspunsuri la întrebări când ești într-o dispoziție proastă;
  • încearcă să alegi răspunsuri care să corespundă viziunii tale asupra lumii, gusturilor, obiectivelor viețîi, planurilor de viitor;
  • păstrează lejeritatea și puterea mințîi, oferind răspunsuri intuitiv.

Care este cea mai bună vârstă pentru a susține testul?

Copiii de vârstă școlară ar trebui să aibă grijă să aleagă o profesie în timp ce studiază în clasele gimnaziale. Această abordare îi va ajută să înțeleagă ce profil să aleagă tunci când merg la universitate. Totodată, și adulții pot dori să-și schimbe specialitatea la orice vârstă, rezultatele testelor profesionale ajutându-i mult în acest sens.

Aceste reprezintă cel mai bun mod de a te cunoaște, de a determina punctele forțe și punctele slabe ale caracterului tău și de a face o lista de profesii pentru un viitor de succes. Oferă un rezultat transparent, ajutând la găsirea specialităților ideale pentru o anumită persoană. Fă un test detaliat chiar acum pentru a alege calea potrivită și pentru a te cunoaște mai bine!