KLAUS IOHANNIS: „E posibil ca nunţile şi botezurile să fie restricţionate”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, astăzi, o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). La final, preşedintele a susţinut o declaraţie de presă.

Preşedintele Iohannis a transmis:

„Am vrut să am o discuţie directă cu experţii care se ocupă de acest domeniu.

Am găsit o instituţie cu oameni foarte dedicaţi, foarte competenţi, care se străduiesc să facă faţă unei situaţii foarte complicate de pandemie.

Am discutat şi despre mersul pandemiei de la noi.

Am apreciat şi munca pe care o fac, şi proiectele care sunt în curs – resurse umană, dotare cu aparatura specifică, extindere.

Despre pandemie am discutat destul de mult, am discutat viziunea de aici. Abordarea noastră e cam la fel. Nu trebuie să intrăm în panică, dar să fim conştienţi că suntem într-o situaţie de sănătate publică deosebit de gravă. Dacă vrem să avem o viaţă apropiată de normal, este absolut obligatoriu să respectăm câteva norme: distanţa, mască, igienă, evitarea aglomerărilor.

În localităţile în care epidemia este mai mare trebuie introduse restricţii specifice.

Despre restricţii am vorbit destul de mult. Descentralizarea deciziei pentru restricţii a fost un lucru bun, dar e nevoie de mai multă clarificare. Am convenit să se lucreze la o metodologie care permite luare unor decizii mai rapide, mai eficiente şi mai corelate cu situaţia din fiecare localitate. Astfel vom putea să fim mai eficienţi, vom putea lua mai repede măsurile care se impun, vom putea să evităm restricţii prea dure.

Vom avea mai multe discuţii despre unde şi purtăm masca. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă.

Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă.

E posibil ca nunţile, botezurile să fie restricţionate.

E nevoie de soluţii concrete, inovative. Acolo unde secţia de ATI se poate extinde, se va face acest lucru.

Nu vreau să ajungem la situaţii care au existat, că s-au instalat paturi ATI dar nu a existat personal. Măsurile trebuie luate cu cap acolo unde există specialişti, medici, resurse umană. Resursa materială se realizează cel mai uşor.

Îmi exprim recunoştinţa întregului personal medical.

Închiderea şcolii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranţă în şcoli. Nu trebuie să exagerăm aceste măsuri restrictive. Copiii trebuie să meargă la şcoală să înveţe.”

Sursa: www.bursa.ro

2 Thoughts to “KLAUS IOHANNIS: „E posibil ca nunţile şi botezurile să fie restricţionate””

  1. Anonim

    Singura restrictie cu adevarat benefica pentru colonia ROM-manelia ar fi interzicerea in activitatea de guvernare/conducere , incepand de la cele mai inalte functii (presedinte , prim-ministru , ministri , parlamentari etc) si pana la nivelul unitatilor administratin teritoriale , a persoanelor afectate de cel mai periculos virus cel al incompetentei dublat de cel al nesimtirii . Celelalte masuri cu bla, bla , bla sunt doar paliative , ce rezolva doar partial si pe termen scurt o anumita problema !
    Oare acest asa zis „sef al statului”( care sef? care stat?) ne mai papagaliceste mult cu aceleasi baliverne de doi bani. Ca el cu ciuma lui cacanie nu face absolut NIMIC esential, nu vede/aude/simte si nici nu-i pasa , el doar e faraonul coloniei !

  2. Anonim

    Apa de ploaie ce vb neamtul!!!

Leave a Comment