Jibouanul acuzat de fraudă bancară rămâne după gratii

Jibouanul acuzat de fraudă bancară rămâne după gratii

Angajatul Agenţiei BCR Jibou, acuzat că a sustras diferite sume de bani din conturile clienţilor cauzând un prejudiciu de peste 250.000 de euro, rămâne după gratii. Magistraţii Judecătoriei Zalău au decis, a doua oară consecutiv, prelungirea arestării preventive pentru încă 30 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău, judecător Ramona Ristea, ne-a declarat că jibouanul va sta după gratii cel puţin până la începutul lunii martie. Magistraţii Judecătoriei Zalău au decis în data de 26 ianuarie, pentru a doua oară la rând, prelungirea duratei arestării preventive în cursul urmăririi penale pentru 30 de zile în cazul inculpatului Dorin Abraham, acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice. Dosarul este în fază de urmărire penală, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, procurorii de caz au termen până la data de 5 martie să depună o nouă solicitare de prelungire a arestului preventiv. Până la această dată nu s-a înregistrat pe rolul instanţei o nouă cerere, din partea procurorilor de caz, pentru prelungirea arestului preventiv cu 30 de zile, a precizat judecătorul Ristea.

Reamintim că Judecătoria Zalău a emis, în data de 7 decembrie a anului trecut, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile în cazul angajatului Agenţiei BCR Jibou, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice. În data de 22 decembrie, procurorii de caz au solicitat menţinerea arestului preventiv, fiind emis mandat de prelungire pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe lângă funcţionarul respectiv, în acest caz mai sunt cercetate în stare de libertate alte trei persoane: directorul Agenţiei BCR Jibou, cercetat penal pentru complicitate la delapidare, fals, uz de fals şi fraude informatice şi două casiere, cercetate penal pentru fraude informatice. În toate cele patru cazuri, conducerea BCR a iniţiat procedura de suspendare a contractelor de muncă.

Totodată, conducerea BCR a luat deja măsuri pentru a despăgubi clienţii de bună credinţă care au reclamat prejudicii materiale. Prejudiciul creat Băncii Comerciale Române de cele patru persoane implicate în acest caz este în valoare de 214.255 de euro, existând înregistrate 39 de părţi vătămate, potrivit raportului preliminar întocmit de Divizia Antifraudă a BCR.

Dacă funcţionarul Agenţiei BCR Jibou va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsa cu închisoarea de la 10 la 20 de ani. De asemenea, dacă vor ajunge în faţa instanţei şi vor fi găsiţi vinovaţi, şi ceilalţi trei sălăjeni cercetaţi penal în acest caz riscă ani grei de închisoare.

Leave a Comment