Jandarmii sălăjeni au primit o nouă maşină pentru intervenţii

 

Parcul auto al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj se înnoieşte. Una din cele 100 de maşini Dacia Duster, predate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), către Poliţie, Jandarmerie şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va ajunge în cursul zilei de miercuri,12 noiembrie, în curtea jandarmilor sălăjeni. „Ministerul a distribuit un autoturism Dacia Duster şi Inspectoratului de Jandarmi. Autoturismul este adus de colegi, urmând să ajungă în cursul zilei de miercuri”, a precizat Isaia Micle, purtătorul de cuvânt al IJJ Sălaj.
Până la finele anului, va fi înnoit şi parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. MAI a achiziţionat 450 de autoturisme Dacia Duster 4X4, care vor fi repartizate către structurile ministerului până în 30 noiembrie. Costul unui autovehicul este de 11.000 de euro.
Primele 100 de maşini au fost predate săptămână trecută către Poliţie, Jandarmerie şi ISU, din lotul de 450 de autoturisme achiziţionate prin programul Rabla, restul maşinilor urmând să fie distribuite în zilele următoare. Reprezentanţii Ministerului au precizat că, prin folosirea tichetelor valorice din cadrul programului Rabla, la achiziţionarea celor 450 de maşini, MAI a economisit aproape trei milioane de lei.
„Pe lângă cele 450 de autoturisme care vor intra zilele acestea în dotarea MAI, mai avem în derulare o procedură de achiziţie, din veniturile proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, prin licitaţie deschisă, pentru alte aproximativ 2.800 de autovehicule. Procedura, care are alocată suma de aproximativ 30 de milioane de euro, se va finaliza până la sfârşitul acestui an”, au menţionat oficialii.
Ministrul Gabriel Oprea a adăugat că au fost făcute demersuri ca, începând din ianuarie 2015, să fie lansate procedurile de achiziţie pentru încă aproximativ 1.900 de autoturisme, pentru care este prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de euro.
Potrivit MAI, aceşti bani provin dintr-un total de 57 de milioane de euro, obţinuţi de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii, sumă care, până anul 2015, va fi cheltuită pentru achiziţionarea de autovehicule.
Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută.
Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – avea, la începutul anului 2014, o vechime de peste zece ani, ultima achiziţie importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, fiind făcută în anul 2006.

Leave a Comment