Investitii de 5,5 milioane de euro pe Valea Agrijului

Investitii de 5,5 milioane de euro pe Valea Agrijului

Comunele Agrij, Buciumi si Romanasi au castigat o finantare in valoare de 5,5 milioane de euro din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala pentru dezvoltarea infrastructurii din satele apartinatoare, proiectul fiind depus prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Valea Agrijului. Primarul comunei Agrij, Pamfil Berar, a declarat ca semnarea contractului de finantare s-a facut luna trecuta, insa perioada de achizitie si a intregului proces de demarare a investitiei este de 36 de luni de la semnarea contractului.

Ca urmare, vor mai trece cateva luni bune pana la inceperea lucrarilor, acestea vizand reabilitarea infrastructurii rutiere si introducerea retelelor de utilitati in localitati. Mai exact, va fi turnat covor asfaltic pe drumul Agrij- Rastolt- Rastoltul Desert- Pausa pe o portiune de 18,2 km, in timp ce in localitatile Poarta Salajului, Romanasi si Chichisa va fi introdusa reteaua de canalizare. De asemenea, este prevazuta realizarea unei statii de epurare in Chichisa, care sa deserveasca toata reteua din cele trei sate.

Componenta sociala a proiectului presupune realizarea unui Centru de zi in Romanasi, iar in Agrij va fi reabilitat caminul cultural. Tot in Agrij va fi infiintat serviciul public de intretinere a drumurilor publice din zona Vaii Agrijului.

Alte articole

Leave a Comment