Investiție de 2 milioane de euro la Valcău de Jos: rețea de apă, canalizare și stație de epurare

Locuitorii comunei Valcău de Jos și-au văzut visul cu ochii în acest final de vară, astfel încât satele Valcău de Jos, Valcău de Sus și Subcetate au ceea ce multe comune, dar și străzi din orașele sălăjene nu au încă: rețea de apă, rețea de canalizare, dar și o stație modernă de epurare construită și dotată după ultimele standarde europene în domeniu.

Inaugurarea (recepționarea) a celei mai mari investiții din ultimii ani din comună va avea loc duminică, 25 august, în cadrul unui eveniment la care sunt invitați atât localnicii, cât și cei care au o legătură sau nu cu comuna, eveniment ce va fi marcat în cadrul Zilelor Comunei Valcău de Jos.

Primarul Ioan Roșan a spus pentru Magazin Sălăjean că acestă investiție, în valoare de 2 milioane de euro, este cea mai mare investiție într-un proiect derulat în comună și satele aparținătoare. Stația de epurare, construită în aval de râul Barcău, va avea angajați din cadrul companiei Someș Tisa, întrucât, cel puțin deocamdată, comuna nu are specialiști în acest domeniu.

„Suntem mândri că le putem oferi localnicilor o rețea de apă și canalizare, un proiect la care am pus mult suflet și mult efort. Banii în cea mai mare parte din Fondul de Mediu, contribuția din bugetul comunei fiind de 10 la sută din această sumă. Lucrarea este finalizată, iar în perioada următoare vom lucra la racorduri astfel încât, până cel mai târziu la primăvară, să fie efectuată în toalitate și această operațiune importantă. Vreau, prin intermediul dumneavoastră, să-i invit la această inaugurare, dar și la sărbătoarea Zilelor Comunei Valcău de Jos, duminică, 25 august, pentru a ne bucura împreună nu doar de acest proiect pe care l-am finalizat, ci și de o sărbătoare pe care locuitorii comunei o merită din plin”, a mai spus Ioan Roșan.

 

 

Alte articole

Leave a Comment