Un adolescent din Şimleu a furat un telefon şi a încercat să îl vândă

La doar 15 ani, un tânăr din Şimleu Silvaniei a furat un telefon mobil şi apoi a încercat să îl vândă. A fost prins de oamenii legii şi s-a ales cu un dosar de cercetare penală. Incidentul a  avut loc la finalul săptămânii trecute, pe strada Independenţei din Şimleu Silvaniei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sălaj, persoana vătămată, o femeie în vârstă de 56 de ani, a apelat la ”ajutorul” unei persoane cunoscute, respectiv tânărul de 15 ani, căreia i-a încredinţat telefonul pentru a fi deblocat. Profitând de un moment de neatenţie, persoana în cauză a dispărut cu telefonul acesteia. La scurt timp, făptuitorul a fost depistat în timp ce încerca să vândă telefonul sustras. În cauză, jandarmii au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de ”abuz de încredere”, conform Art. 238 Cod Penal, acte ce au fost înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor. Telefonul a fost returnat proprietarului de drept.

Alte articole

4 Thoughts to “Un adolescent din Şimleu a furat un telefon şi a încercat să îl vândă”

 1. popescu

  Daca aceasta abatere este prima, repet prima, atunci cu siguranta, felul in care se gandeste este exagerat, si nu trebuie sa fii prea destept ca sa spui asta. Din articol rezulta prin omisiune ca e prima. Ce vreau sa spun cu asta: cu mult ani in urma, cam tot la 15 ani, eu si cu un coleg de clasa, cu mintea putina ce o aveam ne pune necuratul si sterpelim doua yale de incuiat usa de undeva dintr-o interprindere unde faceam practica. Evident ca resposabilul locului de munca s-a prins de figura si am fost raportati la scoala. Diriginta, femeie matura si lucida ne-a facut o morala zdravana in fata clasei, deloc placut, dar ce puteam comenta, atit. Au trecut intre timp mai mult de 40 de ani. Si nu s-au mai intimplat asemenea lucruri din partea mea. Bine, ii facem dosar penal, ceva puscarie trebuie data, NU ? Si atunci cum facem cu marii delapidatori ai tarii noastre, cu sume ce contin macar 6 zerouri ? Euro bineinteles. Si care sint bine de tot !!! Draga Augusta, cu concluzia asta trebuia sa termini articolul. Sigur ca nu ai inca copii, nu ai experienta vietii si a loviturilor vietii. Sa-ti loveasca viata copilul in asemenea hal, pentru un gest absolut naiv pe care il regreata cu siguranta, e o pedeapsa prea mare, si pentru copil si pentru parinte, crede-ma.

 2. Iolanda

  Si,care credeti ca ar fi masura corecta fata de acest minor(etnie tigan) pt.fapta sa?? Daca ramane nedepsita si asa cu greu se aparam de atitudinile lor dezastruoase in diferite locuri din oras(magazine,strada,etc).Au fost sesizate in anul trecut multe asemenea situatii in care oamenii pe strada Independentei-femei -copii, au fost agresati de acesti indivizi greu de civilizat.Trebuie pornit de undeva ,nu facut mereu comparatie cu alte fapte.Fiecare sa plateasca pt.faptele sale.

 3. popescu

  De acord cu intrebarea. Probabil ca Dumneavoastra cunoasteti acest detaliu. Din articol nu rezulta ca este tigan, eu nu aveam cum sa stiu. Trebuie ca articolul sa faca o informare corecta si completa. O informare incompleta, cu usurinta te duce catre conncluzii gresite…..

 4. popescu

  Si inca o data va mai dau dreptate: sa incepem de undeva, DA! Sa incepem cu cei cu 6(sase) zerouri…

Leave a Comment