Într-un an post electoral, Străzile din Zalău arată ca după bombardament

Străzile municipiului constituie o continuă surpriză pentru cei aflaţi în trafic, care, de la o zi la alta, devin tot mai greu circulabile din cauza gropilor. Şoferii din Zalău, şi nu numai, au nervii întinşi la maxim zilnic din cauza drumurilor proaste din municipiu. Slalomul printre gropi a devenit sport local, însă câteodată, nici cei mai buni şoferi nu mai reuşesc să-şi salveze maşinile. Deşi reşedinţă de judeţ şi, mai nou, semaforizată „intelegent”, Zalăul nu reuşeşte să scape de stigmatul unei probleme veşnice.

Dacă în centru drumurile arată cât de cât bine, la periferie sau prin cartiere situaţia devine catastrofală, mai ales pe străzile lăturalnice, susţin majoritatea şoferilor, în special, cei de taxi. Mai mult, conducătorii auto din municipiu sunt revoltaţi de faptul că, deşi plătesc taxe peste taxe la impozitul local, „îşi rup maşinile”, iar cheltuielile făcute cu reparaţiile maşinii sunt decontate din propriul buzunar. Unul dintre taximetrişti spunea, cât se poate de revoltat pe situaţie, că numai în această primăvară „şi-a aranjat” maşina deja de două ori din cauza gropilor sau a unor lucrări de asfaltare făcute de mântuială.

Pe „Andrei Mureşanu” şi „Vânătorilor”, maşinile se rup în două

De pildă, pe strada Tudor Vladimirescu, deşi a fost asfaltată, se pot observa cu uşurinţă denivelările, iar în mijlocul intersecţiei, cea din faţa Tribunalului Sălaj, abia în urmă cu câteva zile au dispărut „craterele” din şosea, care s-au preschimbat în petice. O altă situaţie similară este cea de pe strada Simion Bărnuţiu, de la intersecţia situată în apropierea Casei Armatei.
Strada „Andrei Mureşanu” este cel mai des invocată atunci când vine vorba despre cele mai proaste drumuri din municipiu. „Este plină de gropi, abia poţi circula”, susţine un taximetrist. Pe locul doi se situează o altă stradă „bombardată”, care are un aspect mai mult a unei uliţe, şi anume strada Vânătorilor.
Dacă în cartierul Brădet, aspectul străzilor este unul acceptabil, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii cât de cât normale, în partea opusă a oraşului, în cartierul Dumbrava, străzile, în special, cele lăturalnice, arată dezastruos, fiind pline de cratere.
Strada Liliacului, Trandafirilor sau „Sfânta Vineri” sunt alte trei drumuri din municipiu pe care slalomul printre gropi a devenit pur şi simplu agasant, fie eşti şofer, fie eşti pieton.
De exemplu, locuitorii de pe Liliacului sunt revoltaţi de faptul că nu a fost niciodată asfaltat capătul străzii pe care locuiesc şi, deşi plătesc taxe, în zona respectivă nici măcar nu se face curăţenie.
Străzile menţionate sunt doar o parte din cele care iscă nemulţuimiri în rândul zălăuanilor, „în general cam toate sunt praf, fie sunt pline de gropi, fie sunt asfaltate de mântuială”, susţin majoritatea şoferilor cu care am stat de vorbă. De asemenea, un alt aspect semnalat de aceştia este şi situaţia în care se află staţiile de taximetre, „este dezastru şi în staţiile de taxi, cele mai multe sunt neasfaltate şi pline de gropi”.
Oficialii municipalităţii au precizat la mijlocul lunii trecute că primele străzi care vor fi reabilitate în acest an, conform programului de lucru al SC Citadin Zalau SRL, sunt Olarilor, Dacia, Trandafirilor şi Băii. Pe aceste străzi va fi asfaltată suprafaţa carosabilă, aproximativ 4.300 de metri pătraţi şi, acolo unde va fi cazul, vor fi efectuate rebordurări şi amenajări ale trotuarelor. Valoarea totală a acestor lucrări este estimată la 350.000 de lei.
Astăzi, însă, drumurile municipiului arată ca după bombardament, cel mai probabil şi din cauza faptului că, din nefericire, ne aflăm într-un an post electoral. Cu siguranţă, lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă peste câteva luni ar avea loc alegeri. Fie ele locale sau generale.

Alte articole

4 Thoughts to “Într-un an post electoral, Străzile din Zalău arată ca după bombardament”

 1. Anonim

  Traiasca Radu Capilnasiu si Citadinul!

 2. Anonim

  veniti sa vedeti si strada Meteorologiei dar ziua ca noaptea e o adevarata aventura…

 3. qwerty

  l-ati votat ca arata bine…sa va spalati pe cap cu el. pana la urmatoarele alegeri nu misca un deget pentru voi. se relaxeaza la Vanatori…pentru ca cei din PNL sunt obositi. asa alegatori, asa primar.

 4. guthi

  Pana in primavara lui 2016 mai este, asa ca pana atunci rabdare si tutun(si multe injuraturi).

Leave a Comment