„INTERNSHIP pentru TINEri” – ediţie pilot în Sălaj

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) iniţiază, pentru prima dată în Sălaj, programul „INTERNSHIP pentru TINEri”. Acesta se va desfăşura în perioada 1-11 septembrie, fiecare participant înscris având posibilitatea de a petrece două – trei zile în instituţia aleasă, data de derulare o să fie diferită pentru fiecare instituţie.
La această ediţie pilot, potrivit organizatorilor, s-au înscris şapte parteneri: un post TV, o instituţie bancară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu”, dar şi o clinică medicală privată.
Cei care doresc să experimenteze munca unui jurnalist, cameraman, reporter, contabil, bancher, personal din cadrul poliţiei sau pompierilor, arheolog, etnograf, specialist de istorie contemporană sau a unui restaurator, bibliotecar şi a unui cadru medical se pot înscrie, până în data de 28 august, accesând formularul online disponibil pe pagina de facebook a Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj sau pe platforma suport wedu.ro/utilizator/cje.salaj.
“Considerăm că acest proiect derulat de echipa CJE Sălaj poate să fie oportunitatea ideală pentru tineri de a depăşi bariera în luarea deciziei pentru o viitoare carieră, dar poate contribui şi la o mai bună relaţionare între tineri şi instituţii. Ne dorim ca această activitatea să fie mai mult decât o zi a <<porţilor deschise>>, unde cei prezenţi pot afla câteva detalii. Sperăm să fie un prilej pentru elevii participanţi de a descoperi mai mulţi paşi pentru profesia aleasă, dar şi în ce constă munca reală într-un anumit department de muncă. Invităm tinerii comunităţii sălăjene să aplice până în 28 august pentru a beneficia de o experienţă interesantă, un preambul al vieţii studenţeşti, unde internshipul este o etapă a unei cariere de succes”, a declarat Denisa Ligia Matei, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Sălaj.
Cei interesaţi vor trebui să precizeze în formularul de aplicaţie motivul pentru care doresc să aplice la programul de Internship, care sunt aşteptările lor, dar şi dacă domeniul vizat reprezintă o posibilă viitoare carieră.

Alte articole

Leave a Comment