Instanţele din judeţ au intrat în vacanţă judecătorească

Magistraţii sălăjeni au intrat în vacanţă judecătorească. Timp de două luni, mai exact între 1 iulie şi 31 august, personalul Tribunalului Sălaj şi al celor trei judecătorii îşi efectuează concediile de odihnă. În această perioadă, pe rolul instanţelor vor fi judecate cauzele pentru care legea prevede soluţionarea de urgenţă şi cu celeritate. Compartimentele Registratură şi Arhivă vor avea program cu publicul de doar două ore, în intervalul orar 10-12, iar Biroul de informaţii şi relaţii publice din cadrul Tribunalului, între 8 şi 16.
La Judecătoria Zalău şi Judecătoria Jibou, Arhiva şi Registratura vor avea program cu publicul între orele 9 şi 11, în timp ce la Şimleu, vor fi deschise între 9 şi 12.
Vacanţa judecatorească a fost stabilită prin Legea nr. 92 din 4 august 1992, care prevede că pe parcursul celor două luni, activitatea de judecată a instanţelor continuă în materie penală, pentru cauzele cu arestaţi, şi în alte materii, pentru cauzele privind obligaţiile de întreţinere de orice fel, asigurarea dovezilor, cererile de ordonanţă preşedinţială, precum şi în alte cauze considerate urgente, potrivit legii, sau apreciate ca atare de către instanţă.
Preşedintele instanţei şi, la instanţele unde sunt secţii, împreună cu preşedinţii acestora, vor desemna judecătorii care vor constitui completele de judecată în perioada vacanţei judecătoreşti. Pentru judecătorii, tribunale şi curţi de apel, modul de desemnare a judecătorilor în complete precum şi de asigurare a conducerii instanţelor şi a secţiilor acestora pe timpul vacanţei judecătoreşti se stabileşte prin regulament, aprobat de ministrul justiţiei.

Leave a Comment