Indemnizația de creștere a copilului a fost plafonată

Guvernul a modificat, zilele trecute, OUG nr.111/2010 privind indemnizația pentru creșterea copilului, stabilind o limită maximă de 8.500 lei lunar. Prevederea se aplică începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 atât pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cât și pentru situațiile ulterioare. Prin prezentul act normativ, Executivul clarifică și unele aspecte ce țin de acordarea stimulentului de inserție, în special pentru persoanele care se întorc la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea perioadei de concediu pentru creșterea copilului, pentru a nu se mai crea interpretări diferite în aplicare la nivel național; clarificările nu afectează stabilirea și plata stimulentului de inserție, aceasta realizându-se ca și în prezent. Cele mai mari cuantumuri sunt de 159.000 lei, respectiv 108.700 lei (în București), 140.000 lei (Arad), 81.000 lei (Vâlcea), 74.000 lei (Constanța), cuantumuri de 50.000 lei – 60.000 lei putând fi regăsite în municipiul București și în județele Galați, Buzău, Dolj, Arad, Dâmbovița etc. În județul Sălaj, din cei aproximativ 1.900 de beneficiari ai acestei indemnizații, cea mai mică sumă încasată lunar este de aproximativ 1.230 de lei, iar cea mai mare de 48.000 de lei.

Alte articole

3 Thoughts to “Indemnizația de creștere a copilului a fost plafonată”

 1. alta intrebare?

  pe cand o sa plafoneze si veniturile la stat la 8.500 lei, si de asemeni si pensile la aceasi suma !
  de ce unii au drepturi mai multe ca si altii?
  de ce la unii se poate taia si la altii nu? tai de la cei care au contribuit si dai la cei care nu au contribuit ! unde masa e legea in tara asta?

 2. Anonim

  17:02 corect ce spui .De ce o mamica care lucra sa zicem in privat si care are un salariu net de 15000 lei sa fie plafonata la 8500 lei?Oare ea nu a contribuit lunar si substantial la buget cu sume deloc neglijabile?

 3. Anonim

  Foarte corect. Mai ales că vechimea merge în continuare. Mi se pare o suma suficientă pentru a sta acasă cu copilul. Daca nu ajunge, va rugam sa poftiți în câmpul muncii. Aștept și interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat indiferent de instituție.

Leave a Comment