Închis la Pașapoarte în 15 și 16 august

În contextul creșterii, în această perioadă, a afluxului de persoane care solicită diverse tipuri de servicii la ghișeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) Sălaj , Instituția Prefectului reamintește faptul că este operațională platforma pentru programarea online a solicitanților de pașapoarte simple (indiferent de tip), disponibilă la adresa www.epasapoarte.ro. Astfel, cetățenii vor putea să gestioneze mai bine timpul personal alocat pentru obținerea documentelor de călătorie. De asemenea, precizăm faptul că Direcția Generală de Pașapoarte a dezvoltat o aplicație on-line prin care se oferă posibilitatea verificării în timp real a satusului cererii de emitere a unui pașaport electronic.

Link-ul este disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro., precum și pe site-ul Instituției Prefectului Sălaj, secțiunea Pașapoarte – programare online, criteriile de căutare fiind numărul de cerere sau ultimele nouă cifre din CNP și data depunerii cererii. În luna iulie, SPCEEPS Sălaj a preluat 2.328 cereri de eliberare a pașapoartelor, comparativ cu 1.751 cereri în luna precedentă, numărul total al cererilor aprobate în iulie fiind de 2.628, comparativ cu 1.686 cereri în luna iunie.

În prezent, preluarea cererilor se face, la sediul din Zalău, la două ghișee, unul din ele fiind rezervat programărilor on-line. La un al treilea ghișeu se realizează eliberarea pașapoartelor. Ghișeele funcționează luni, între orele 8.30-18.30 și marți-vineri, între orele 8.30-16.30. Activitatea la punctul de lucru din Şimleu Silvaniei este suspendată până în 31 octombrie 2019. În zilele de 15 şi 16 august SPCEEPS Sălaj nu va avea program de lucru cu publicul. Plata taxelor pentru eliberarea pașapoartelor se poate face la unitățile CEC Bank sau Trezorerie, dar și la Poșta Română, on-line sau prin virament bancar, cu ordin de plată. Pașapoartele pot fi primite la adresa de domiciliu, prin curier sau pot fi ridicate de la sediile SPCEEPS din reședințele de județ sau de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment