Încet, Meseșul devine groapă de gunoi

Da, Meseșul este comoara de lângă Zalău, dar și locul unde nesimțirea continuă să lovească din plin chiar sub ochii autorităților, a tuturor autorităților care ar trebui sau ar putea să facă ceva pentru a preveni astfel de fapte. Și nu sunt doar autoritățile de vină. De vină sunt și cei care văd, dar tac.

Am scris de nenumărate ori despre gunoaiele aruncate pe Meseș. Nu de puține ori am văzut aruncate în pădure scutece, resturi din construcții, ambalaje, sticle, saci cu haine, cu ambalaje din plastic, cartoane și Dumnezeu mai știe ce. De această dată, mai mulți cititori ne-au trimis fotografii și ne-au sesizat despre gunoaie aruncate în minunăția de pădure de lângă municipiul Zalău, locul unde unii ies la plimbare, alții aleargă, ies la o porție de aer curat, iar alții scapă de deșeurile din gospodărie sau apartament. Din păcate, multe deșeuri aruncate aici arată clar că au fost aduse cu mașina, probabil cu remorca, cineva face asta intenționat și este anormal să se întâmple asta.

Chiar cred că este nevoie de implicare. Știu sigur că sunt oameni pasionați, voluntari care s-ar implica oricând într-un serviciu de supraveghere, de coordonare, de informare. Cât de greu este să dotezi doi voluntari cu un ATV pentru a patrula săptămânal prin pădure, pentru a supraveghea, pentru a informa trecătorii? Nu, nu e greu, dar pentru asta e nevoie de voință, de implicare. Până atunci, gunoaiele cu două picioare vor continua să-și bată de joc de ceea ce ar trebui să rămână curat și pentru generațiile care vin după noi.

5 Thoughts to “Încet, Meseșul devine groapă de gunoi”

 1. […] Da, Meseșul este comoara de lângă Zalău, dar și locul unde nesimțirea continuă să lovească din plin chiar sub ochii autorităților, a tuturor autorităților care ar trebui sau ar putea să facă ceva pentru a preveni astfel de fapte. Și nu sunt doar autoritățile de vină. De vină sunt și cei care văd, dar tac. Am scris de nenumărate ori despre gunoaiele aruncate pe Meseș. Nu de puține ori am văzut aruncate în pădure scutece, resturi din construcții, ambalaje, sticle, saci cu haine, cu ambalaje din plastic, cartoane și Dumnezeu… Citeste mai mult […]

 2. […] Da, Meseșul este comoara de lângă Zalău, dar și locul unde nesimțirea continuă să lovească din plin chiar sub ochii autorităților, a tuturor autorităților care ar trebui sau ar putea să facă ceva pentru a preveni astfel de fapte. Și nu sunt doar autoritățile de vină. De vină sunt și cei care văd, dar tac. Am scris de nenumărate ori despre gunoaiele aruncate pe Meseș. Nu de puține ori am văzut aruncate în pădure scutece, resturi din construcții, ambalaje, sticle, saci cu haine,  » Mai multe detalii […]

 3. Anonim

  Dar de ce doi voluntari, când există un ocol silvic al primăriei, cu un pluton de angajați bine salarizați și cu sporuri grase, când există un batalion de polițiști locali bine hrăniți, bine plătiți, care pierd vremea prin oraș.

 4. Andrei

  Daca faci o plimbare prin padure ( sau ce a mai ramas de ea)pe Meses este imposibil sa nu te intalnesti cu ATV-uri si motociclete desi este interzisa distractia cu astfel de automobile. Cei de la primarie in colaborare cu politia ar trebui sa le interzica astfel de jocuri. Faci o plimbare prin padure sa te relaxezi nu sa te streseze zgomotul si fumul de la ATV-uri.

 5. Dorin

  Asta este tara, locuita de oameni, de romani. Vai de noi! Dar, ei vor o tara ca afara.

Leave a Comment