Începe „rabla” la electrocasnice

Cei ce doresc să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele mai eficiente energetic pot cere bani de la stat prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice. Programul Rabla pentru electrocasnice din acest an va fi lansat în 21 noiembrie. La fel ca și dățile trecute, în afara de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, alte trei etape, în cadrul cărora vor fi distribuite și vor putea fi folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice.

După cum apare în calendarul AFM, cea de-a doua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an va începe cu etapa preliminară, cea de înscriere a persoanelor fizice în aplicație, prin crearea conturilor de utilizator, care se va desfășura între 21.11.2022 (ora 10:00) și 25.11.2022 (ora 23:59). Toate conturile utilizatorilor create în edițiile anterioare ale programului rămân valabile și pot fi utilizate și în această sesiune.

În prima etapă a programului, ce se va desfășura între 5 decembrie (ora 10:00) și 9 decembrie (ora 23:59), se vor putea cere vouchere în valoare de 400 de lei, aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/ vase și frigiderele/ congelatoarele. Această etapă va avea un buget de 25.000.000 de lei. Cea de-a doua etapă a acestei ediții a programului se va desfășura între 12 decembrie (ora 10:00) și 16 decembrie (ora 23:59) și va permite selecția de vouchere cu valori de 300 sau 500 de lei, aferente categoriei din care fac parte tabletele și laptopurile. Bugetul acestei etapei va fi de 10.000.000 de lei. Cea de-a treia etapă, cea destinată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor, se va desfășura între 19 decembrie (ora 10:00) și 23 decembrie (ora 23:59) și va permite obținerea de vouchere în valoare de 200 și 400 de lei. Cea de-a treia și ultimă etapă a ediției de iarnă a programului Rabla pentru electrocasnice va avea un buget de 15.000.000 de lei.

M. S.

2 Thoughts to “Începe „rabla” la electrocasnice”

  1. […] Cei ce doresc să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele mai eficiente energetic pot cere bani de la stat prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice. Programul Rabla pentru electrocasnice din acest an va fi lansat în 21 noiembrie. La fel ca și dățile trecute, în afara de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, alte trei etape, în cadrul cărora vor fi distribuite și vor putea fi folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice. După cum apare în calendarul AFM, cea de-a doua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an… Citeste mai mult […]

  2. […] Cei ce doresc să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele mai eficiente energetic pot cere bani de la stat prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice. Programul Rabla pentru electrocasnice din acest an va fi lansat în 21 noiembrie. La fel ca și dățile trecute, în afara de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, alte trei etape, în cadrul cărora vor fi distribuite și vor putea fi folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice. După cum apare în calendarul AFM, cea de-a doua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice din acest an…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment