Încep lucrările de reabilitare la blocul C3. Chiriașii nu vor fi mutați

Reabilitarea blocului de locuințe sociale C3 din municipiul Zalău se va realiza fără ca locatarii să fie mutați la internatul Liceului Tehnologic „Voievod Gelu”. “Lucrările de renovare și reabilitare de la blocul C3 se vor executa cu oamenii rămași acolo. În prezent sunt în jur de 20 de familii, aproximativ 40 de persoane. Lucrările de reabilitare vor începe de la etajele superioare, iar locatarii vor fi mutați la etajele inferioare”, au precizat reprezentanții Primăriei Zalău. Reamintim cititorilor noștri că, la finalul lunii august, un proiect de hotărâre care a vizat mutarea provizorie a chiriașilor din blocul C3 într-o parte a internatului din cadrul Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău a stârnit discuții contradictorii în cadrul unei ședințe de Consiliu Local (CL). Conducerea unității de învățământ s-a opus cu vehemență acestui proiect sub pretextul că mutarea chiriașilor din blocul C3 în internatul școlii ar putea pune în pericol siguranța elevilor, iar clădirea nu mai corespunde în prezent pentru a fi locuită de adulți, de familii. Directorul școlii, profesoara Rodica Costache, a spus în mai multe rânduri că până și instalația electrică a clădirii internatului este una care nu ar face față unui consum crescut de energie la care s-ar ajunge cel mai probabil în cazul mutării chiriașilor acolo. De asemenea, un alt consilier local a propus atunci, în cadrul ședinței de CL din luna august, retragerea proiectului de hotărâre pentru o analiză mai profundă a acestei chestiuni. Cu toate insistenţele unor consilieri, proiectul a fost votat. Riscul era de a pierde finanțarea pentru reabilitarea blocului C3, iar reprezentanții administrației locale au explicat necesitatea aprobării acestui proiect și au venit cu argumente clare: aceste familii din C3 trebuie să nu rămână fără un acoperiș deasupra capului în perioada derulării lucrărilor. Astfel, în cadrul ultimei ședințe de CL din cursul acestei săptămâni, s-a luat deciza ca familiile chiriașe din blocul C3 să nu mai fie mutate.

4 Thoughts to “Încep lucrările de reabilitare la blocul C3. Chiriașii nu vor fi mutați”

  1. […] Reabilitarea blocului de locuințe sociale C3 din municipiul Zalău se va realiza fără ca locatarii să fie mutați la internatul Liceului Tehnologic „Voievod Gelu” Citeste mai mult […]

  2. […] Reabilitarea blocului de locuințe sociale C3 din municipiul Zalău se va realiza fără ca locatarii să fie mutați la internatul Liceului Tehnologic „Voievod Gelu”  » Mai multe detalii […]

  3. Adunători de mizerii,focar de infecție!

    Să pună osul și ei la munca ,să vadă cum e să construiești ceva cu sudoarea frunții,nu doar să distrugă și să spargă semințe,băutură toată ziua și manele!

  4. Putori!!

    Blestemele oricum nu iartă pe nimeni,bumerangul pe care l aruncă le va ținti tocmai pe ei,sunt oameni f rai și periculoși,iar autoritățile închid ochii ori sunt înțeleși ,ori le este frica!!,tot cu camere și paznici batrani,pensionari in caz de boala!! Distrug tot în jurul lor,sunt încurajați să nu muncească putorile!!

Leave a Comment