Încă opt blocuri din Zalău vor fi reabilitate termic

Primăria Municipiului Zalău va solicita în perioada următoare finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea termică a opt blocuri de locuințe, care se adaugă celorlalte 25 pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare. Anveloparea termică în acest sistem, pe lângă garanția primită, presupune mult mai multe lucrări decât simpla placare cu polistiren, spune primarul Radu Căpîlnașiu. ”Se înlocuiește tâmplăria, terasele și subsolurile vor fi izolate, între etaje va fi pusă vată minerală. Toate lucrările vor fi supervizate de dirigintele de șantier”, a subliniat Căpîlnașiu. După ce în urmă cu două săptămâni au început lucrările de reabilitare termică a blocurilor Lira Cristal, CEC și Galeriile Meseș, vineri s-a predat amplasamentul pentru blocul B120, din zona Agenției de Voiaj. Potrivit oficialilor Primăriei, doar patru blocuri din zona centrală, respectiv Bulevardul Mihai Viteazul, nu au aplicat pentru reabilitarea termică prin fonduri europene. Reabilitarea blocurilor CEC și B120 au termen de execuție cinci luni, ambele proiecte fiind de peste două milioane de lei.
Fiecare asociație de proprietari va contribui cu 20 la sută din valoarea proiectului, o familie urmând a plăti în medie 4.000 de lei, în funcție de suprafața apartamentului, sub forma unei ”taxe de reabilitare”, timp de un an sau doi.

50.000 de lei pentru supravegherea siguranței în muncă
Vineri, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Zalău, printr-un proiect de rectificare bugetară s-a alocat suma de 50.000 de lei necesară pentru întocmirea planului de siguranță în muncă la blocurile ce urmează a fi reabilitate. Teodor Bălăjel s-a arătat nemulțumit de această sumă, pe care o consideră ”extraordinar de mare”. În replică, primarul Radu Căpîlnașiu susține că s-a ajuns la acea sumă ”după testarea pieței și consultarea a două oferte estimative” și l-a rugat pe Bălăjel să vină ”cu oferte mai bune”.

5 Thoughts to “Încă opt blocuri din Zalău vor fi reabilitate termic”

 1. nina

  Suma este exagerat de mare deoarece sunt bolcuri in cartierul Bradet care au facut pe cont propriu izolarea si i a costat la apartament cu 3 camere plus garaj 5000 ron ,deci nu este corect ce faceti,suma este colosala ,daca ziceti ca numai 20 la suta suporta omul Este inselatorie curata

 2. ioan

  Da,nu se poate sa ne taxati asa mult,este exagerat de mult,latati o mai moale ,nu fiti asa flamanzi,de ce nui sunteti corecti?

 3. Anonim

  restul se duc la raducu in buzunar. ca in oras nu e in stare sa faca nimic cu drumurile. doar cel din fata casei lui e facut,

 4. cristian

  Nina, ioan si anonim vorbiti prostii. Suma nu este deloc mare avand in vedere ce lucrari se fac: polistiren de 15, vata bazaltica, tamplarie pvc performanta (minim 75 mm latime),etc…
  Vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca toate lucrarile au fost atribuite prin licitatie publica iar firma castigatoare a fost cea cu pretul cel mai mic.
  Pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie.

 5. Zoly

  Pentru a putea vedea anumite blocuri care au fost facute cu mansarda si izolat va rog sa mergeti in cartierul bradet sa vedeti ce lucru de mantuiala s-a facut. Este de apreciat ca se face aceste reabilitari cu fonduri europene care include izolarea termica dupa niste parametri , izolarea acoperisului , subsolului , si desigur inchiderea balcoanelor pentru a avea o izolare completa. Izolarea facut pe cont propriu era fara vata minerala la imbinari , fara izolare corecta a acoperisului si a subsolului .

Leave a Comment