Clădirea Transilvania va fi inaugurată cu fast

Proiectul ”Reabilitarea clădirii monument istoric – Clădirea Transilvania din Zalău” a ajuns la final, după 30 de luni de implementare. Inaugurarea Clădirii Transilvania și a Sălii de spectacole va fi marcată în data de 10 aprilie, începând cu ora 18, în cadrul unui eveniment ”elegant, de tip cocktail”, care va cuprinde un concert de muzică simfonică și de fanfară, dar și o demonstrație de dans. Toate acestea se leagă de trecutul istoric al clădirii. Ținuța la eveniment este obligatorie. Toți participanții trebuie să poarte cravată neagră.
Promovarea Clădirii Transilvania s-a făcut prin realizarea unei pagini de internet dedicate – www.cladireatransilvania.ro, transmiterea unei scrisori de prezentare a clădirii unui număr de 200 de organizații – posibili utilizatori ai clădirii, realizarea a 5.000 de pliante, din care 4.500 în limba română și 500 în limba engleză, publicarea pe trei pagini de internet a unui banner web timp de o lună și realizarea unui banner stradal. ”În ceea ce privește obiectivul de introducere în circuitul public, realizarea acestuia va începe imediat după finalizarea proiectului și va pune în valoare zona centrală veche a municipiului”, a declarat vineri, primarul Radu Căpîlnașiu.
Vă reamintim că valoarea totală a proiectului, finanțat în mare parte din fonduri europene, a fost de aproape șase milioane de lei. Scopul proiectului a fost de a pune în valoare Clădirea Transilvania, de a o promova și de a o reintroduce în circuitul public. Punerea în valoare a clădirii a fost realizată prin lucrările de reabilitare ale Corpului C al Clădirii Transilvania, lucrările de reconstituire a picturii murale din fosta sală de bal, amenajarea acesteia în spațiu multifuncțional și alte lucrări ce au vizat întreaga clădire: realizarea sistemului de iluminat arhitectural exterior, montarea unor stâlpi de iluminat public, în acord cu Clădirea Transilvania și ansamblul urban Piața Iuliu Maniu, amenajarea aleilor din împrejurul clădirii, a locurilor de parcare și a unei toalete publice.

4 Thoughts to “Clădirea Transilvania va fi inaugurată cu fast”

 1. Anonim

  4500 in limba romana, 500 in limba engleza,… dar in limba maghiara niciun exemplar ??? sa numai vorbim de limba germana, franceza sau in alte limbi.

 2. Zălăuan

  Cine nu ştie româneşte, să nu citească pliantele !

  1. și mai zălăuan

   Atunci pliantele în limba engleză, presupun că sunt numai cu poze, deoarece nici ei nu stiu să citească.

 3. roman

  mai da nu fiti penibili…elb engleza e de circulatie internationala mai, sau si maghiara? ce sunteti asa nemultumiti? fac si amaratii de la primarie ce pot…

Leave a Comment