Încă o persoană arestată în cazul de trafic de minori de la Şimleu Silvaniei

 

Magistraţii Tribunalului Sălaj au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile a încă unei persoane în cazul de trafic de minori de la Şimleu Silvaniei. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, Cornel L., pe numele căruia a fost emis, în 17 februarie, mandat de arestare în lipsă. Acesta a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute în timp ce intra în ţară. Tânărul a fost prezentat duminică, 22 februarie, instanţei sălăjene pentru punerea în executare a mandatului. „Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj a confirmat arestarea preventivă a inculpatului şi executarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia, în lipsă, în data de 17 februarie, apreciindu-se că la dosar există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă a comiterii de către inculpat a infracţiunii de trafic de minori”, a explicat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecător Cristina Ştef. Magistratul sălăjean a mai menţionat că încheierea pronunţată nu este definitivă, declarându-se contestaţie în cauză, aceasta urmând a fi soluţionată de către Curtea de Apel Cluj.
Dosarul este instrumentat de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, iar potrivit unor surse judiciare, bărbatul este fostul concubin al Adrianei Ruţas, şimleuanca de 27 de ani arestată preventiv în 20 ianuarie sub acuzaţia de trafic de minori. Până în prezent, anchetatorii ar fi identificat o singură victimă a acesteia, respectiv o adolescentă de 15 ani. Reamintim că, imediat după arestare, femeia a solicitat, prin intermediul apărătorului, luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, cerere respinsă de către magistraţii sălăjeni.

One Thought to “Încă o persoană arestată în cazul de trafic de minori de la Şimleu Silvaniei”

  1. Puiu

    Ce ghiocei, ce branduse sa dai fetelor, ele vor acum inele cu diamante , parfumuri scumpe si alte cele, iar in legatura cu Dragobetele mai lasa-ma cu sarbatoare veche ca nu este a NOASTRA A ARDELENILOR.Tinerii sa sarbatoreasca ceea ce sarbatoresc si alti tineri din lumea aceasta.Destul am fost izolati.

Leave a Comment