Încă 20 de familii din Zalău vor fi scutite de la plata impozitului

Locatarii blocului B5 de pe strada Sfânta Vineri din Zalău ar putea fi scutiţi de la plata a aproape 12.000 de lei, reprezentând impozitului pe clădire aferent următorilor şapte ani. Cetăţenii din blocul amintit au solicitat acordarea facilităţii fiscale după ce şi-au realibitat termic, şi pe cheltuială proprie, imobilul.
O decizie în ceea ce priveşte acordarea unei astfel de scutiri va fi luată în cadrul următoarei şedinţe de Consiliu Local, ce va avea loc luni, 20 mai.
Imobilul de pe strada Sfânta Vineri nu va fi, însă, primul pentru care municipalitatea acordă scutiri la plata impozitului. În luna ianuarie a anului trecut, locatarii celor 20 de apartamente din blocul A17 de pe strada Kiss Karoly din Zalău au beneficiat, în urma realizătii lucrărilor de reabilitare termică, de aceleaşi facilităţi fiscale, ne-au declatat reprezentanţii Primăriei Zalău. Majoritatea familiilor din A17 plăteau, în medie, la nivelul anului 2012, un impozit de 108 lei.
Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a fi scutiţi de la plata acestei dări pentru imobilele deţinute, locatarii trebuie să execute o serie de lucrări, printre care izolarea termică a faţadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol.
Facilitatea se acordă doar proprietarilor de apartamente din blocurile de locuinţe care au executat lucrările de intervenţie pe cheltuială proprie şi care sunt construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990. Scutirea este permisă doar dacă reabilitarea termică a fost executată în baza unei autorizaţii de construire, dacă există un proces verbal de recepţie a lucrărilor şi un certificat de audit energetic prin care se confirmă realizarea recomandărilor propuse în auditul energetic.
Potrivit oficialilor Primăriei Zalău, condiţia tehnică principală pentru a beneficia de aceste scutiri este ca, în urma reabilitării, consumul de energie termică pentru încălzire să fie mai mic de 100 de kWh/metru pătrat pe an.

Alte articole

Leave a Comment