În Sălaj, numărul de cereri pentru eliberarea de paşapoarte a crescut cu peste 500 la sută

Numărul de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice și temporare la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Sălaj a crescut cu 570 la sută în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi  perioadă a anului trecut.

În primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 5.583 de cereri, comparativ cu 978 în trimestrul I din anul 2021. Creşterea numărului de solicitări pentru eliberarea de paşapoarte a dus la prelungirea programului de lucru zilnic până la ora 20 inclusiv sâmbăta și duminica până la ora 14, respectiv la deschiderea celui de-al doilea ghișeu de programare on-line. Potrivit reprezentanţilor instituţiei a fost înregistrat un volum mare de cereri pentru eliberarea pașapoartelor pentru cetățeni domiciliați în alte județe, în special din județul Cluj. Cele mai multe  cereri de eliberare au fost pentru paşapoartele electronice – 96,7 la sută, iar 3,3 la sută sunt pentru paşapoartele temporare, înregistrându-se astfel scăderea numărului cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare.

Programare online

Astfel, pentru eliminare timpului de aşteptare pentru depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare este operaţională partea dedicată judeţului Sălaj din platforma www.epasapoarte.ro, unde solicitanţii de paşapoarte pot opta pentru programarea online a depunerii cererilor specifice. Tot pe platforma precizată este funcțională opțiunea <<Status pașaport>>, prin care cetățenii pot verifica stadiul emiterii pașapoartelor simple electronice, astfel încât să se poată prezenta pentru ridicarea documentelor de călătorie chiar mai devreme decât data programată cu ocazia depunerii cererilor.

 

2 Thoughts to “În Sălaj, numărul de cereri pentru eliberarea de paşapoarte a crescut cu peste 500 la sută”

  1. […] Numărul de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice și temporare la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Sălaj a crescut cu 570… Citeste mai mult […]

  2. […] Numărul de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice și temporare la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Sălaj a crescut cu 570…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment