În Sălaj, fenomen meteorologic neobișnuit

Pe cer, în mai multe zone din Sălaj, inclusiv deasupra municipiului Zalău a fost observat în ultimele zile un fenomen meteorologic neobișnuit. Cerul a lăsat impresia unui nor de praf, care împiedica pătrunderea razelor solare. Fenomenul a fost catalogat de meteorologi ca fiind un transport de praf saharian. Meteorologii au venit cu explicații clare. Vântul fierbinte din Africa transportă de mai multe ori într-un an o cantitate mare de nisip din Sahara până pe continentul european. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, concentrația de praf saharian din atmosferă este ridicată, cerul fiind gălbui. Acest val de praf saharian a adus și o încălzire accentuate a vremii, temperature mult prea mari pentru această perioadă a anului. Dar, vremea se va răci, anunță meteorologii, inclusiv în Sălaj fiind posibile vijelii.

2 Thoughts to “În Sălaj, fenomen meteorologic neobișnuit”

  1. […] concentrația de praf saharian din atmosferă este ridicată, cerul… Articolul În Sălaj, fenomen meteorologic neobișnuit apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Flavia

    Praful saharian a devenit prezent printr-o ordonanța de urgenta a guvernului! Toate ni se întâmpla datorita acestor vajnici conducători!!! România , “te iubim”!!!

Leave a Comment