În luna iulie, ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei

Pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei lunar vor primi în iulie un ajutor financiar de 700 de lei. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii (CJP) Sălaj acest ajutor financiar este reglementat prin OUG nr.74/2022 și se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2000 de lei. Este vorba despre următoarele categorii de venituri: pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022; venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii sau casele de pensii sectoriale și venituri din indemnizația socială pentru pensionari. Ajutorul financiar se acordă din oficiu prin CJP Sălaj. De precizat este faptul că în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte. De asemenea, ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracțiuni din luna iulie 2022. Acest ajutor se acordă doar persoanelor îndreptățite care au domiciliul în România, se suportă din bugetul de stat și nu intră în calculul contribuției bănești individuale pentru obținerea unui bilet de tratament balnear și nu este supus executării silite.

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “În luna iulie, ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei”

  1. […] Pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei lunar vor primi în iulie un ajutor financiar de 700 de lei. Citeste mai mult […]

  2. Dipreț față de pensionari

    Salariile cresc pensiile, nu. Am ajuns ca pensia medie să reprezinte 20 % din salariul mediu brut, o rușine, nu e vorba dacă sunt sau nu bani la buget. Comparativ, în vremurile ceaușiste acest procent era 60-80 % . Iată „realizările” democrației !

Leave a Comment