În această lună, pensionarii şi angajaţii pot pleca la tratament

Pensionarii sălăjeni, dar şi asiguraţii în sistemul public de pensii, care vor să urmeze un tratament balnear, au la dispoziţie în cursul acestei luni 151 de bilete de tratament la preţ redus, prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj.

Potrivit unor informaţii furnizate de Mircea Pop, purtător de cuvânt al CJP Sălaj, în această perioadă a început distribuirea biletelor, seria a IX-a. Durata unui tratament va fi de 18 zile, care include trei mese zilnice şi diferite proceduri. Pentru un astfel de bilet, cu începere a tratamentului în perioada 19-22 septembrie, vârstnicii pensionari vor achita jumătate din valoarea pensiei, iar celelalte persoane, asiguraţii vor plăti contravaloarea în funcţie de venit. Astfel, dacă asiguratul solicitant are un venit brut de până în 2.230 de lei lunar, acesta va achita jumătate din valoarea unui bilet, aproximativ 750 de lei, iar în cazul în care venitul brut este mai mare de 2.230 de lei asiguratul va achita integral preţul biletului care este cuprins între 1.500 şi 1.600 de lei.
Cele 151 de bilete sunt valabile în staţiunile care aparţin Societăţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM). Este vorba despre staţiunile: Amara – Ialomiţa, Bala – Mehedinţi, Buziaş – Timiş, Pucioasa – Dâmboviţa, Bizuşa – Sălaj, Sarata Monteoru – Buzău, Olăneşti – Vâlcea, Geogiu Băi – Hunedoara, Covasna – Covasna, Lacu Sărat – Brăila, Moneasa – Arad, Nicolina – Iaşi şi Băile 1 Mai – Bihor. Pentru a intra în posesia unui astfel de bilet, solicitanţii trebuie să depună la sediul CJP Sălaj o cerere de solicitare, însoţită de o adeverinţă medicală, o copie a actului de identitate, cuponul de pensie în cazul pensionarilor şi o adeverinţă de salarizare în cazul angajaţilor. Cererile se pot depune în baza actelor menţionate, iar contravaloarea se va achita în momentul ridicării biletului.

Alte articole

Leave a Comment