Iluminat public pe Dealul Morii

Zălăuanii care locuiesc în cartierul Dealul Morii vor beneficia în curând de o reţea de iluminat public. Consilierii locali au aprobat în ultima şedinţa de Consiliu Local, proiectul de hotărâre privind extinderea reţelei de iluminat public în Dealul Morii, cartier în care momentan este asigurată alimentarea cu energie electrică doar pentru consumul casnic, pe străzile Bucureştiului, Careiului, Iaşului, Hunedoarei, Constanţei, Meteorologiei, Braşovului şi Făgetului. În nenumărate rânduri locuitorii acestor străzi au solicitat extinderea reţelei de iluminat public, motiv pentru care în bugetul pe anul în curs au fost alocate sumele necesare acestei cheltuieli.
Potrivit anexei proiectului de hotărâre, planul pentru extinderea reţelei de iluminat public prevedea două variante de costuri. Una în valoare de aproximativ 290.000 de lei în care iluminatul să fie asigurat prin lămpi cu descărcări în vapori de sodiu la înaltă presiune cu o putere de 70W-150W iar cealaltă variantă, în valoare de circa 433.000 de lei care prevede instalarea unor corpuri de iluminat cu led echivalent a 70W-150W.
Din cele două variante propuse a fost aleasă prima, care prevede cheltuieli mai mici, iluminatul public în cartierul Dealul Morii fiind realizat cu ajutorul lămpilor cu descărcări în vapori de sodiu la înaltă presiune.

Alte articole

Leave a Comment