Hristos a Înviat! Zălăuanii au luat Lumina Sfântă la Catedrala Episcopală

Invierea Mantuitorului Iisus Hristos, cel mai mare praznic al Bisericii, a fost sărbătorită de creştinii ortodocşi din toate parohiile Sălajului. Cu inimile pline de bucurie, aceştia au participat în număr mare la slujbele oficiate în lăcaşurile de cult din judeţ, pentru a primi în suflete Sfânta Lumina izvorată din mormântul lui Iisus Hristos.
În număr foarte mare au venit şi la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”, acolo unde peste 2.000 de zălăuani au luat parte, în noaptea de Înviere, la ceremonia religioasă oficiată de către un sobor de preoţi condus de episopul Sălajului, PS Petroniu.
La miezul nopţii, clopotele au început să bată, iar înaltul prelat a ieşit din altar pentru a împărţi Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim credincioşilor veniţi să se bucure de miracolul Învierii, cea mai importantă sărbătoare creştină.
„Hristos a Înviat!” a răsunat la miezul nopţii în curtea Catedrale, acolo unde a fost oficiată slujba religioasă.

3 Thoughts to “Hristos a Înviat! Zălăuanii au luat Lumina Sfântă la Catedrala Episcopală”

  1. Anonim

    Mai lasati-ne cu inaltul prelat. Toata lumea e satula de el. Mai promovati si alte biserici, mai mici, preoti mai sinceri si mai iubiti,nu tot pe astia in fiecare an.

  2. Anonim

    Iliescu trăiește!

  3. oare

    nu este sf. Vineri ? nu asa este cunoscuta in judet sau sa schimbat numele dupa preainaltul?

Leave a Comment