Guvernul ungar intenţionează să extindă plafonarea preţurilor la unele alimente de bază

Guvernul ungar intenţionează să extindă şi în 2023 plafonarea preţurilor la alimente, a anunţat astăzi site-ul Portfolio.hu, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

Plafonarea preţurilor la unele alimente de bază, inclusiv lapte, zahăr, făină, ulei de floarea soarelui şi ouă, urmează să expire la finalul acestei luni.

Rata anuală a inflaţiei în Ungaria a urcat la 22,5% în noiembrie şi ar urma să accelereze şi mai mult.

Marţi, Guvernul de la Budapesta a eliminat plafonarea preţurilor la carburanţi, în condiţiile în care mulţi oameni au intrat în panică şi au achiziţionat cantităţi mari de combustibili, dar şi din cauza importurilor insuficiente. Preţul la benzină va creşte la aproximativ 640 forinţi pe litru, în timp ce preţul la motorină va fi de 699 forinţi pe litru.

Companiile străine şi-au redus livrările de combustibili spre Ungaria, după ce autorităţile au plafonat preţurile la benzină şi motorină la 480 forinţi (1,22 dolari) pe litru.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Guvernul ungar intenţionează să extindă plafonarea preţurilor la unele alimente de bază”

  1. […] Guvernul ungar intenţionează să extindă şi în 2023 plafonarea preţurilor la alimente, a anunţat astăzi site-ul Portfolio.hu, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres. Plafonarea preţurilor la unele alimente de bază, inclusiv lapte, zahăr, făină, ulei de floarea soarelui şi ouă, urmează să expire la finalul acestei luni. Rata anuală a inflaţiei în Ungaria a urcat la 22,5% în noiembrie şi ar urma să accelereze şi mai mult. Marţi, Guvernul de la Budapesta a eliminat plafonarea preţurilor la carburanţi, în condiţiile în care mulţi oameni au intrat… Citeste mai mult […]

Leave a Comment