Guvernul măreşte salariile executivilor de la DSP în plină pandemie

Guvernul intenţionează să aloce, pe perioada stării de alertă, sporuri în valoare de 40% din salariul de bază directorilor executivi şi directorilor executivi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică, precum şi sporuri de 30% din salariul de bază funcţionarilor publici încadraţi în serviciul de control în sănătate publică, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de Executiv, document obţinut de Hotnews.

Guvernul îşi motivează decizia de a acorda aceste sporuri, în nota de fundamentare a proiectului de OUG, prin faptul că în perioada stării de alertă „se dispun noi activităţi pe care trebuie să le desfăşoare direcţiile de sănătate publică în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, sens în care personalul direcţiilor de sănătate publică are instituite şi alte obligaţii, printre care enumerăm asigurarea triajului epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizarea persoanelor aflate în auto-izolare la domiciliu, a persoanelor aflate în carantină, recoltarea probelor în teren de la persoanele care corespund definiţiei de caz pentru testare COVID-19, activităţi în care sunt implicaţi inclusiv funcţionari publici”.

Decizia Guvernului de a aloca sporuri de 40% conducerilor DSP-urilor şi de 30% funcţionarilor vine într-un moment în care scandalurile legate de ineficienţa direcţiilor de sănătate publică în timpul epidemiei de COVID-19 se ţin lanţ. Articolul integral al Hotnews, aici.

Sursa: www.bursa.ro

4 Thoughts to “Guvernul măreşte salariile executivilor de la DSP în plină pandemie”

 1. Anonim

  De ce nu invers? 30% directorii si 40%, cei care lucreaza efectiv cu cei infectati.Nu sunteti nici voi mai breji ca cei dinaintea voastra….

 2. Anonim

  Are țara bani. Hoți se găsesc. Troglodiții din guvern strică orzul pe gâşte, dar urlă toată ziua, că nu au bani de alocații şi pensii.

 3. Gigi

  Dar bani pentru alocatii marite conform legii, nu aveti? Pentru cei ce isi muta fundul de pe un scaun pe altu sunt!

 4. Alh

  Știm toți , PNL și PSD – aceeași mizerie !

Leave a Comment