Google Maps va introduce o hartă ce va afişa numărul de cazuri de COVID-19

Google a anunţat o nouă funcţie a aplicaţiei Google Maps, care va afişa numărul de cazuri de Covid-19 dintr-o anumită zonă geografică, transmite CNBC.

Potrivi sursei citate, informaţiile pe care le va transmite aplicaţia vor proveni de la Johns Hopkins, New York Times şi Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă colorată, cu o medie pe o saptămânală a noilor cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori din zona căutată. Harta ce va arată numărul de cazuri de COVID-19 va fi disponibilă în 220 de ţări.

Utilizatorii vor putea folosi Google Maps pentru a vedea situaţia pandemiei de Covid-19 în zona unde se află, ceea ce poate fi de ajutor pentru prevenirea răspândirii virusului dacă boala se va răspândi mai rapid în perioada de toamnă şi în iarnă. Utilizatorii Google Maps vor putea vedea şi dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a călători în zona respectivă.

Noua funcţie Google Maps va fi disponibilă pentru utilizatorii de iPhone şi Android începând din această săptămână.

Densitatea cazurilor este reprezentată în funcţie de culori: gri înseamnă că nu sunt cazuri într-o anumită regiune, galben reprezintă 1-10 cazuri, portocaliu 10-20, portocaliu închis 20-30 cazuri, roşu 30-40 cazuri şi roşu închis, peste 40 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În unele regiuni, utilizatorii pot vedea, de asemenea, ce restaurante oferă livrare la domiciliu.

Luna aceasta, Google a colaborat cu Apple pentru software-ul de urmărire a contactelor, pentru avertizarea oamenilor în caz că se află în imediata apropiere a cuiva diagnosticat cu COVID-19.

Utilizatorii pot decide dacă doresc să declare că au rezultat pozitiv de covid, folosind un cod PIN care păstrează identitatea anonimă.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment