Ghid de călătorie în Mexic

Mexicul se află în topul preferinţelor turiştilor din întrega lume, ruinele templelor şi piramidele mayaşe, precum şi plajele sale fiind principalele puncte de atracţie.

Această ţară latină, care are spaniola ca limbă oficială, se învecinează la nord cu Statele Unite ale Americii, iar la sud cu Belize şi Guatemala. Capitala Mexicului este Ciudad de Mexico (Mexico City), iar moneda oficială este peso.

Mexic are deschidere atât la Oceanul Pacific, cât şi la Oceanul Atlantic, prin Golful Mexic şi Marea Caraibelor.

            Istoria mayaşă

Cu o istorie de peste 3.000 de ani, civilizaţia mayaşă a alimentat constant imaginarul colectiv. Să nu uităm de interpretarea dată calendarului mayaş, prin care s-a prezis sfârşitul lumii în 21 decembrie 2012.

Cum lucrul acesta nu s-a întâmplat, Peninsula Yucatan, leagăn al civilizaţiei mayaşe, adăposteşte încă urmele oraşelor antice, unele ascunse în junglă.

Rămâne să le descoperiţi tainele vizitând siturile arheologice de la Palenque, Copan, Chichen Itza cu piramida lui Kukulkan, Uxmal cu Piramida Magicianului,Tulum, Coba, Xcaret sau Xel-Ha.

            Vamos a la playa

Când vreţi să fugiţi de frig şi să vă bucuraţi de o destinaţie exotică, dar şi romantică, Mexicul vă aşteaptă cu braţele deschise. Din decembrie până în aprilie, sezonul turistic este în toi, iar plajele scăldate de apele turcuoaz vă vor bucura ochii şi sufletul.

Puteți opta pentru un sejur în Cancun, Riviera Maya, Playa del Carmen sau Puerto Vallarta. Iar acestea sunt doar câteva dintre bijuteriile turistice ale Mexicului, adevărate paradisuri cu hoteluri şi restaurante de calitate.

Puteţi practica sporturi nautice, pescuit, înot, scufundări, iar frumuseţile naturale includ lagune şi recife de corali. Încă un pont: în largul coastei Baja, s-ar putea să aveţi ocazia să admiraţi exemplare de balene gri.

            De la mare, la munte

Mexic este cunoscut şi pentru munţii săi spectaculoşi. În Puebla, chiar în centrul ţării, veţi găsi vulcanul Popocatepetl (5.426 m), care este încă activ. Ţara este străbătută, de altfel, de trei lanţuri muntoase vulcanice, cu o faună şi floră bogate.

            Situri UNESCO

Zece dintre oraşele Mexicului fac parte din lista siturilor UNESCO, mărturie a bogăţiei culturale. Printre acestea, Mexico City, Puebla, Campeche şi Oaxaca.

Complexul arheologic Teotihuacan, situat în nord-estul capitalei Mexicului, cu ale sale piramide închinate Soarelui şi Lunii, este de asemenea parte din patrimoniul mondial.

            Savoarea din farfurie

Patria ardeilor iuţi chili, a fasolei, şi porumbului, Mexicul este o invitaţie deschisă pentru gurmanzi. Trebuie să încercaţi cât mai multe dintre preparatele locale: salsa mexicană, guacamole, tacos, enchiladas, quesadillas, tamales, menudo. Veţi spune că pe unele le-aţi gustat deja în restaurante româneşti. Rămâne să decideţi voi cât de mult se aseamănă cu reţetele originale. Nu uitaţi să comandaţi şi câte un shot de tequila, pentru a vă simţi cu adevărat în Mexic.

            Bucuria de a trăi

Mexicanilor le place viaţa trăită din plin şi sunt oameni mândri de istoria şi de ţara lor. Dacă aveţi ocazia să participaţi la o fiesta sau la un spectacol tradiţional, nu rataţi ocazia.

Îmbrăcămintea colorată, trupele de mariachi şi dansurile alerte vă vor lăsa amintiri la fel de frumoase ca peisajele descoperite.

Ofertele pentru un sejur în Mexic de la Filadelfia Turism pot fi un bun început pentru a planifica o vacanță memorabilă, într-o destinație exotică.

 

Leave a Comment