Gheorghe Gurzău va ajunge în fața instanței. Dosarul privind accidentul tragic din 19 februarie a fost finalizat

Autorul accidentului produs în ziua de 19 februarie, în care o fetiță de 12 ani și-a pierdut viața, a fost trimis în judecată zilele trecute, de procurorii sălăjeni.

Gheorghe Gurzău, patronul firmei Gurzău Trans, totodată șofer al microbuzului care a dus la producerea acestei tragedii, va ajunge în fața instanței și va răspunde pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Procurorii  au finalizat dosarul și au întocmit rechizitoriul în acest caz. 

Reamintim cititorilor faptul că accidentul a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, în zona Astralis. Gurzău Gheorghe, șoferul autovehiculului, în timp ce conducea microbuzul de transport elevi aparținând societății de transport Gurzău Trans, cursă regulată, nu a asigurat închiderea ușilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă, murind la scurt timp de la producerea accidentului. Minora stătea pe o bancă improvizată, în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, după cum au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, iar banca a fost ulterior ascunsă de șofer, după ce acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției. Numeroase nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei, acestea fiind confirmate atât de IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj,  Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și de cei de la Registrul Auto Român, accidentul fiind consecința unui cumul de abateri de la legislație, alături de neglijența patronului firmei de transport. Gheorghe Gurzău a fost cercetat în stare de arest preventiv.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal, reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

One Thought to “Gheorghe Gurzău va ajunge în fața instanței. Dosarul privind accidentul tragic din 19 februarie a fost finalizat”

  1. Anonim

    scapa de puscarie o rezolvat marc si ciunt

Leave a Comment