Gata, peste benzinăriile din Zalău s-a așternut liniștea

Mii de sălăjeni s-au îmbulzit aseară pentru a cumpăra benzină și motorină, iar asta după ce au auzit că prețurile vor ajunge și la 11 sau 12 lei pe litru. Oamenii au cumpărat cantități însemnate, unii au venit cu canistre, alții au pus benzină inclusiv în recipiente mari, de sute de litri, benzina și motorina ajungând aseară la prețuri care oscilau între 8 și 10 lei, iar la o stație din Zalău, prețurile au depășit 10 lei pentru un litru de carburant. A fost nevoie de intervenția poliției și jandarmeriei pentru prevenirea unor ambuteiaje, iar șirurile de mașini se întindeau pe sute de metri. Degeaba li s-a spus oamenilor că există benzină suficientă. Ghinion. Azi dimineață, în cele mai multe benzinării din oraș era liniște, iar prețurile oscilau în jurul valorii de 8 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95. Mulți zălăuani și-au dat seama că panica le-a stricat planurile și au cumpărat aseară benzină mai scumpă. Potrivit doctorului în economie, Alexandru Tamba, panica a fost cea care a stat la baza apariției acestui fenomen. „Să nu uităm că cererea și oferta reglează piața. S-ar putea să cumpărăm mult și să cauzăm prețuri și mai mari. Așa s-a întâmplat și la începutul pandemiei când lumea cumpăra făină, hârtie igienică și drojdie, vă aduceți aminte, nu? Panica poate cauza multe derapaje”, a fost de părere Alexandru Tamba.

6 Thoughts to “Gata, peste benzinăriile din Zalău s-a așternut liniștea”

 1. […] Mii de sălăjeni s-au îmbulzit aseară pentru a cumpăra benzină și motorină, iar asta după ce au auzit că prețurile vor ajunge și la 11 sau 12 lei pe litru. Oamenii au cumpărat cantități însemnate, unii au venit cu canistre, alții au pus benzină inclusiv în recipiente mari, de sute de litri, benzina și motorina ajungând aseară la prețuri care oscilau între 8 și 10 lei, iar la o stație din Zalău, prețurile au depășit 10 lei pentru un litru de carburant. A fost nevoie de intervenția poliției și jandarmeriei…  » Mai multe detalii […]

 2. ion

  bai, aseara motorina era 7,61. Azi e 8,41. Pretul de depozit in SImleu (la cisterna) e 7,8. Noroc ca am iesit in nr mare, ca a dat premierul un telefon si s- a mai temperat. Stati linistiti, ca intr-o luna e la 10 lei. Doar ca mai dureaza putin. Ei ar fi vrut sa o faca rapid.

  1. Gelu

   Mai cumpara atunci cu bidoanele…

 3. Liberalizare totală, imediată și necondiționată

  Dacă vă plac prețurile, mai votați liberalii !

 4. Anonim

  o tara de prosti

 5. Celentano

  Stați liniștiti ! Intr-o săptămâna va trece de 10 lei peste tot! Asta se întâmpla in. România lucrului bine făcut!

Leave a Comment