Garajele din „Păcii”, puse la pământ de Primăria Zalău

 

Cartierul Păcii din Zalău urmează să intre în „focurile” reamenajărilor şi curăţeniei de primăvară. Operaţiunile ce vor fi demarate vor cuprinde, printre altele, o măsură pe care mulţi locuitori ai acestei zone o aşteptau de multă vreme. Astfel, urmează să fie supusă aprobării, o Hotărâre a Consiliului Local Zalău care prevede efectuarea unor lucrări de utilitate publică în cartierul zălăuan „Păcii”, constând în realizarea de parcări publice, lucrări de evacuare a apelor pluviale şi amenajarea spaţiilor verzi, inclusiv pe amplasamentele ocupate de garajele construite provizoriu. Lucrările se vor desfăşura pe toată strada principală a acestui cartier, pe o suprafaţă de aproape 800 de metri.

Principalul obiectiv al acestor lucrări îl reprezintă aşadar, garajele construite artizanal, din cărămidă, plasă de sârmă şi alte materiale, construcţii care dau un aspect urât zonei şi limitează locurile de parcare existente, îngreunând circulaţia şi accesul pe aleile din cartier. Garajele sunt utilizate în majoritate, ca spaţii de depozitare, iar maşinile sunt parcate în afara lor. Deţinătorii garajelor vor fi notificaţi să elibereze în cel mai scurt timp terenul şi să dezafecteze complet aceste construcţii. În caz contrar, Primăria va proceda la dezafectarea lor fără a mai fi necesare alte demersuri.

Având în vedere că termenul de efectuare a lucrărilor din cartierul Păcii este de 60 de zile de la data la care va fi adoptată cel mai probabil această Hotărâre (1 aprilie), cei care deţin astfel de construcţii trebuie să se gândească deja la modalitatea de dezafectare a garajelor care sunt vizate de acest proiect şi care vor primi, înainte de toate, notificarea sus-amintită.

Primăria va amenaja spaţii verzi în locul acestor garaje, dar şi locuri noi de parcare.

Alte articole

12 Thoughts to “Garajele din „Păcii”, puse la pământ de Primăria Zalău”

 1. […] Cartierul Păcii din Zalău urmează să intre în „focurile” reamenajărilor şi curăţeniei de primăvară. Operaţiunile ce vor fi demarate vor cuprinde, printre altele, o măsură pe care mulţi locuitori ai acestei zone o aşteptau de multă vreme. Astfel, urmează să fie supusă aprobării, o Hotărâre a Consiliului Local Zalău care prevede efectuarea unor lucrări de utilitate publică în cartierul zălăuan „Păcii”, constând în realizarea de parcări publice, lucrări de evacuare a apelor pluviale şi amenajarea spaţiilor verzi, inclusiv pe amplasamentele ocupate de garajele construite provizoriu. Lucrările se vor desfăşura pe toată strada principală a acestui cartier, pe o suprafaţă …read more […]

 2. Delia1

  Succesul este un joc al numerelor. Există o relaţie directă între numărul lucrurilor pe care le încercaţi şi probabilitatea de a reuşi, în final. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: delia.barsan88@gmail.com

 3. razvan

  AFACEREA OAMENILOR CULTI SI INTELIGENTI.
  Program de lucru part-time pentru extinderea pe piata Nationala si Internationala!
  Ce oferim:
  -plata se calculează în funcție de implicare și realizări
  -instruire gratuită prin email
  -contract legal de comision
  -scrisoare de recomandare
  -posibilitatea de a lucra de acasă (fiecare iși face singur programul de lucru)
  Vrei sa citesti un roman exceptional, o poveste fascinanta, grandioasa, uluitoare?
  Un roman ce are un subiect unic la nivel mondial, un subiect unic ce nu s-a mai
  scris,un subiect care i-a pus pe ganduri pe toti cititorii. Convinge-te de realitatea
  informatiei si poti sa ai AFACEREA VIETII TALE. Pentru mai multe detalii trimiteti un mesaj cu textul „ Info” la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com

 4. Ioana

  Vad ca mai nou toate comentariile sunt legate de colaborari, fluxul abundentei si chestii de-astea. Si nu pot sa nu ma intreb daca sunt si doritori sau doar postaci! Intereseaza pe cineva chestiile astea?

  Cat despre garaje sunt horror: sa plece!

 5. EU

  Foarte interesant „GARAJELE DIN PACII”, dar NU TOATE, unde stau „PERSONAJE” importante nu se darama, unde stam NOI – „PLEAVA SOCIETATII”, JOS cu ELE!!! BRAVO!!! consilierilor si primarului!!! OOO, dar nici un stres nu scapati de 200 si ceva de lei impozit pe an!!!

 6. anonimul din sistem

  Este nevoie de un proiect de regenerare urbană coerent si articulat, elaborat de echipe de specialiști : arhitecți, urbaniști, ingineri, sociologi, etc, in așa fel încât, intr-un Orizont de timp rezonabil Zalaul sa devină un oraș cu personalitate. Pentru asta e nevoie de voința politica, dificil de obținut in condițiile in care aleșii noștri nu-si asuma riscul de a nu mai fi aleși. E clar ca aceste garaje, așa cum arată ele azi, chiar cele cu autorizație de construcție, trebuie sa dispară! Ne convine, nu ne convine, trebuie căutate soluții sa avem un oraș de care sa nu ne fie Rușine.

 7. Anonim

  „Zalaul sa devină un oraș cu personalitate”, in veci la ce conducere avem, RUSINE daramati garajele pa care avem autorizatie; cele de langa stoma de ce nu le daramati, ca doar sunt in ele ateliere mecanice, ori sunt ale cuiva „sus pus”?

 8. Anonim

  Felicitari celor trei consilieri care au votat impotriva demolarii garajelor din cartierul Pacii! Principala „modernizare”, de care ar trebuii sa se ocupe primaria ar fi ROMII DIN CARTIER, care deranjeaza ZILNIC locatarii din acest cartier!

 9. adrian rosu

  jos cu garajeale!! e un incept bun !! sper in anii urmatori sa dispara toate. cat despre comunistii obositi care sunt impotriva demolarii pt. ca detin si ei un cotet de asta nu pot decat sa le zic: M U I E ! ! !

 10. elena

  dar in spatele blocurilor GD11.10.9.si8 din str pietris cand veniti sa daramati garajele care folosesc drept pt contrabandisti de tigari.ateliere auto fara autorizatie.marfa second hand.etc.etc.????????

 11. ghita

  da stau si eu in gd10si va spun ca este un haos la garajele astea cred ca se vand si etnobatanice.daramati le odata dl primar si consilier.

 12. mari

  Oferte de lucru pentru toti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time , sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: marinela.ardelean@yahoo.com

Leave a Comment