Fostul polițist Onica Alin are de plătit victimei sale mii de euro despăgubiri

A fost finalizată și latura civilă, care privește despăgubirile materiale, în cazul tentativei de omor săvârșite de fostul polițist Onica Alin, care, în 16 ianuarie 2018 l-a bătut cu o cruzime greu de imaginat pe colegul său, Gaidoș Mircea, provocându-i acestuia leziuni traumatice multiple ce i-au pus victimei viața în pericol.

Tribunalul Sălaj a finalizat, zilele trecute, dosarul civil ce a fost disjuns din dosarul cauzei.

Astfel, acțiunea civilă a victimei a fost admisă în parte de magistrați, Tribunalul stabilind că inculpatul va plăti către victima Gaidoș Mircea, cu titlu de daune morale, 30.000 de euro sau echivalentul în lei al acestei sume, calculat la cursul BNR din ziua plăţii, precum şi cheltuielile judiciare ce însumează 4.500 e lei. Victima solicitase în acțiunea sa despăgubiri de 200.000 de euro. Onica va trebui să achite, totodată,  despăgubiri în valoare de 5.300 de lei plus dobânda aferentă Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău,  și 57 de lei către Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei.

Onica execută în prezent, pentru această faptă, pedeapsa de 3 ani și 8 luni la care a fost condamnat în luna noiembrie, prin sentința definitivă a magistraților clujeni.

 

 

Leave a Comment