Încă trei cazuri de rujeolă confirmate în Sălaj

Numărul sălăjenilor diagnosticaţi cu rujeolă este în continuă creştere. În perioada 10-14 noiembrie, în judeţul Sălaj au fost confirmate încă trei cazuri, ceea ce face ca numărul total al persoanelor care au contactat boală să ajungă la 21.
Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada menţionată, la nivel naţional au fost confirmate 15 cazuri în judeţele Bihor (opt), Sălaj (trei), Dolj, Galaţi, Neamţ şi Bucureşti (câte unul).

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la data de 14 decembrie, este 15.555, dintre care 59 de decese. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Leave a Comment