Foştii locatari din E24 mai pot sta şase luni în locuinţele Primăriei Zalău

Cele 16 familii care au primit locuinţe de necesitate în blocul B+C de pe strada Sfânta Vineri din Zalău, după ce au fost afectate de deflagraţia produsă în 14 septembrie 2007, la blocul E24, pot rămâne în aceste spaţii încă şase luni. Guvernul a decis în şedinţa de marţi, prin ordonanţă de urgenţă, prelungirea duratei de închiriere a respectivelor locuinţe până la 1 iunie 2013. “Urgenţa este justificată de împrejurarea că familiile afectate se află într-o situaţie excepţională, cu riscul de a nu avea asigurate condiţii minime de trai, după data de 1 decembrie 2012”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, la finalul şedinţei de marţi.

Menţionăm că în noiembrie 2007, municipalitatea a pus la dispoziţia celor 19 familii din blocul E24, care a explodat din cauza unei acumulări de gaze în zonă, locuinţe de necesitate, într-un imobil ce avea, iniţial, destinaţia de bloc ANL. Apartamentele le-au fost puse la dispoziţie pe o perioadă de maxim cinci an, după care ele ar fi trebuit să revină la statutul iniţial. Cum reconstrucţia blocului E24 nu a fost, deocamdată finalizată, autorităţile locale au solicitat Executivului prelungirea perioadei până la care respectivele familii pot sta în imobilul de la Sfânta Vineri.

Deflagraţia produsă în 14 septembrie 2007 s-a soldat cu moartea a doi tineri şi cu rănirea a şase persoane, 19 familii rămânând fără un acoperiş deasupra capului.

Alte articole

Leave a Comment