Formularele TVA, modificate de ANAF

Formularele TVA, modificate de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe site-ul institutiei mai multe proiecte de acte normative in domeniul fiscal. Practic, este vorba despre proiectele de Ordin ale presedintelui ANAF privind aprobarea modelului si continutului formularului (300) Decont de TVA si ale declaratiei recapitulative privind livrarile / achizitiile / prestarile intracomunitare.

De asemenea, noi dispozitii comunitare au impus modificarea termenului de depunere a formularului (390VIES) de declaratie recapitulativa, respectiv lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare.

Alte modificari legislative privind TVA, cu intrare in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2010, au impus modificarea instructiunilor de completare a decontului special de TVA si a formularului (301), care fac obiectul altui proiect de act normativ.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj fac cunoscut ca Proiectul de Ordin al presedintelui ANAF privind procedura pentru aprobarea perioadei fiscale semestriale sau anuale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA se refera la toate persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 din Codul fiscal, care indeplinesc conditiile prevazute de norme, adica atat pentru persoanele stabilite in Romania, cat si pentru cele nestabilite in tara noastra.

Alte articole

Leave a Comment