Fiscul declanșează ”jihadul” împotriva agenților economici

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara la 1 mai un program de combatere a muncii la negru prin controale şi inspecţii care vizează în primă fază contribuabilii din două regiuni cu risc de evaziune, programul urmând să fie extins la nivel naţional. ”ANAF solicită angajatorilor ca în termen de 90 de zile de la demararea proiectului să ia măsuri în vederea conformării voluntare la obligaţiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală. Precizăm că se vor efectua inspecţii şi controale la nivelul contribuabililor care prezintă risc în ceea ce priveşte evaziunea în domeniul contribuţiilor sociale, de sănătate şi al impozitului pe venit”, se arată într-un comunicat al instituţiei. La controale vor fi trimise echipe mixte, în baza acordurilor de cooperare interinstituţională cu autorităţi ale statului cu competenţă în domeniu. Programul are ca scop prevenirea şi combaterea muncii nedeclarate sau subdeclarate, sprijinirea concurenţei loiale în mediul de afaceri şi a protejării angajaţilor, în contextul asumării angajamentelor convenite cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. ”Munca la negru în România afectează sub diversele ei forme o parte importantă din totalul populaţiei care prestează activităţi dependente şi generează efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale şi bugetului asigurarilor de sănătate”, se mai arată în comunicat.

Inspectorii antifraudă au făcut prăpăd în rândul comercianților din Sălaj
Cele 29 de controalele drastice derulate în perioada 13-19 ianuarie de către inspectorii antifraudă în municipiul Zalău s-au lăsat cu 40 de amenzi în valoare totală de aproape 100.000 de lei și suspendarea activității în cazul a doi comercianți. Atunci, în vizorul inspectorilor s-au aflat hotelurile și restaurantele. Mai apoi, în perioada 1 martie-10 aprilie, echipele de control sosite de la Oradea au verificat 38 de agenţi economici din judeţul nostru, pentru neregulile constatate aplicând nu mai puţin de 54 de amenzi, a căror valoare depăşeşte 240.000 de lei. Mai mult, au confiscat mărfuri şi numerar în valoare de aproape 400.000 de lei şi au dispus suspendarea activităţii a cinci firme.
Cele mai frecvente nereguli constatate de către inspectorii antifraudă sunt lipsa dotării sau utilizării de aparate de marcat electronice fiscale, încălcarea reglementărilor legale cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile, efectuarea de acte de comerţ cu bunuri fără acte de provenienţă, exercitarea activităţii de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare.

6 Thoughts to “Fiscul declanșează ”jihadul” împotriva agenților economici”

 1. Anonim

  De data asta, Daniela Fizesan Chisbora nu mai scapa!

 2. […] Via: Fiscul declanșează ”jihadul” împotriva agenților economici […]

 3. Contribuabil

  Felicitari!
  Dati cu ei de pamant,ca ne belesc de bani si vand marfa de proasta calitate,iar servciile prestate sunt sub orice critica!
  Este bine de verificat spalatoriile auto,pe astia cu vulcanizarile si magazinele second hand!

  1. ion

   ne belesc de bani si vand marfa de proasta calitate – da fa proasto te obliga careva sa cumperi?
   serios, sunteti mai batuti in cap decat mos gerila.
   nu va obliga nimeni sa va luati . dar evident doar cacaturi vapermitetti asa ca mucles.

 4. Anonim

  pentru contribuabil -nu te pune nimeni sa te imbraci prost,drumul spre cluj este liber ,poate acolo gasesti ceva de calitate……cat despre second hand iti simt frustrarea……

 5. Anonim

  pewntru11.30 daca asta este superioritatea ta si împlinirea, garda fiie pe tine si pe toti de teapa ta sa vezi atunci infatuare si dispret.

Leave a Comment