Firmele sălăjene, încurajate să angajeze elevi şi studenţi în perioada vacanţei 

Angajatorii sălăjeni care încadrează în muncă, în perioada vacanţelor, elevi şi studenţi, pot beneficia de un stimulent financiar luat în valoare de 250 de lei, acordat de din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj, angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe durata vacanţelor, iar subvenţia poate fi acordată pe cel mult 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. În ceea ce priveşte diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat, aceasta este suportată de către angajator, din fonduri proprii.

Legislaţia în vigoare prevede că beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial ori în baza unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

„În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă”, au precizat oficialii AJOFM Sălaj.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă,  în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Nu beneficiază de stimulentul financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi, şi nici cei care care au beneficiat, pentru tinerii în cauză, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare în cursul anului calendaristic.

Reprezentanţii AJOFM Sălaj susţin că, în cursul acestui an, cinci angajatori din judeţ au solicitat subvenţii pentru 43 de elevi. Anul trecut, de acest stimulent au beneficiar 13 angajatori, care au încheiat convenţii pentru 77 de elevi şi cinci studenţi.

 

Alte articole

One Thought to “Firmele sălăjene, încurajate să angajeze elevi şi studenţi în perioada vacanţei ”

  1. ion

    Cine stie ceva firme care ar angaja elevi ?

Leave a Comment