Firmele “campioane” în câştigarea licitaţiilor organizate de Consiliul Judeţean şi Primăria Zalău

Societatea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj a câştigat, de departe, cel mai valoros contract de lucrări pus la bătaie anul trecut de către Consiliul Judeţean Sălaj. Cele mai multe contracte, trei la număr, au fost adjudecate, însă, de către Drumuri şi Poduri Sălaj SA. Pe plan local, la Zalău, prioritate au avut piaţa centrală, blocurile de locuinţe şi baza sportivă de tennis.

Trei contracte pentru Drumuri şi Poduri Sălaj

Valoarea totală a contractelor atribuite, în 2015, de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, prin licitaţie ori cerere de ofertă depăşeşte 45,6 milioane de lei (fără TVA), potrivit datelor furnizate de către oficialii instituţiei. Mai mult de două treimi din aceşti bani au ajuns sau vor ajunge la patru companii, care au câştigat cele mai contracte de investiţii. “Toate procedurile s-au derulat prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”, au ţinut să precizeze reprezentanţii CJ Sălaj. Campioana licitaţiilor este firma Drumuri şi Poduri Sălaj SA, care a prins trei contracte, în valoare totală de 10,46 milioane de lei. Cel mai valoros dintre ele vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a DJ 191D, Valcău-Fizeş-Sîg (o porţiune de 9 kilometri), o investiţie de 6,7 milioane de lei. Pentru turnarea covorului asfaltic pe DJ 109P, între Ip şi Camăr (tronson de 10 km), societatea va încasa alţi 1,9 milioane de lei, în timp ce turnarea covorului asfaltic pe o porţiune de aproape 11 km din DJ 191D, între Nuşfalău, Boghiş şi Valcău de Jos, îi va mai aduce 1,8 milioane de lei.

Cel mai valoros contract, adjudecat de clujeni

Locul secund îi revine Societăţii Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, firmă ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj şi care are ca obiect de activitatea proiectarea, construirea, întreţinerea, repararea si consolidarea drumurilor publice de interes local, inclusive a anexelor acestora din judeţ. Societatea clujeană a câştigat un singur contract din cele puse la bătaie de către administraţia judeţeană, însă a fost vorba despre cel mai “gras”: aproape 7,9 milioane de lei, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a DJ 109E, limita judeţului Cluj-Fodora-Rus, pe o porţiune de 11 kilometri.

Peste 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea Ambulatoriului

Societatea TCI Contractor General SA a fost declarat câştigătorul licitaţiei ce vizează extinderea şi reabilitatea ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, al doilea cel mai valoros contract pus la bătaie de către CJ Sălaj în 2015: 7,56 milioane de lei. Suma este suportată din bugetul propriu al administraţiei judeţene, principalele lucrări prevăzute fiind extinderea construcţiei existente în zona curţii interioare, reabilitarea integrală a construcţiei existente, realizarea unor rampe de acces şi grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, aplasarea a două lifturi şi redimensionarea şi înlocuirea instalaţiile electrice, sanitare, de încălzire şi ventilaţie.

Delcar și drumurile noastre

Nu mai puţin de 5,35 de milioane de lei va câştiga societatea Delcar SRL Zalău din cele două contracte pe care le-a adjudecat anul trecut. Peste 3,8 milioane de lei reprezintă valoarea contractului ce prevede turnarea de covor asfaltic pe o porţiune de 19 km din DJ191C, pe traseul Ratin-Crasna-Meseşenii de Jos-Aghireş, iar aproape 1,5 milioane de lei, o investiţie similară pe DJ110B, între Şimleu Silvaniei şi Ilişua, respectiv între Lompirt şi DN1F.
Un alt contract important, mai exact achiziţionarea unui RMN în valoare de 2,57 milioane de lei, a fost adjudecat de către Siemens SRL, în timp ce Arcada Con SRL se va ocupa de proiectarea şi execuţia hangarului pentru elicopterul SMURD şi a spaţiilor aferente, o lucrare de 1,14 milioane de lei.

Hala Agroalimentară a înghiţit cei mai mulţi bani

Obiectivul de investiţii „Complex agroalimentar în zona centrală a Municipiului Zalău” este cel mai important proiect derulat de Primăria Municipiului în anul 2015, având ca scop realizarea unui complex agroalimentar cu subsol, parter şi etaj, în zona centrală, cu spaţii comerciale pentru legume, fructe, lapte şi produse lactate, carne şi preparate etc., inclusiv o parcare subterană cu 50 de locuri. Investiţia a fost aprobată prin HCL nr. 352 din 21 decembrie 2009. Lucrarea a demarat în 30 august 2011, când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor către asocierea S.C.Copisa Constructora Pirenaica S.A. Barcelona, S.C. Consinit S.R.L. Zalău şi S.C. Ianus S.R.L. Zalău, clasată pe primul loc în cadrul acordului cadru de lucrari. Contractul cu aceasta a fost reziliat în data de 1 februarie 2013, pentru nerespectarea, de către constructor, a termenului contractual de finalizare a lucrărilor. În această perioadă au existat două întreruperi ale lucrărilor, pentru timp friguros (iarna 2011-2012 şi 2012-2013). Lucrările au fost executate, începând cu anul 2013, de către S.C. Aci Cluj S.A. Cluj-Napoca, a doua clasată în cadrul acordului cadru de lucrări. Valoarea investiţiei este de 14.200.000 lei, conform realizărilor la 31 decembrie 2014 şi a sumei alocate pe anul 2015, în lista de investiţii a Primăriei municipiului Zalău, pentru acest obiectiv de investiţii. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată printr-un credit contractat de către Primăria Municipiului Zalău, la Cec Bank şi din bugetul local. Complexul a fost dat în folosinţă în primăvara anului trecut.

Reabilitarea blocurilor din Zalău

Printre cele mai importante proiecte derulate de Primăria Municipiului Zalău în 2015 au fost cele legate de reabilitările termice ale blocurilor de locuinţe. Unul dintre cele mai mari proiecte, în valoare de 2.233.036,07 de lei a fost reabilitarea termică a blocurilor de locuințe O1, O2, OM constituite în asociații de proprietari, în Municipiul Zalău, constructor fiind SC Avril SRL, o societate de construcţii de diverse tipuri, inclusiv civile, cu sediul în Negreşti – Oaş judeţul Satu Mare. Modalitatea de achiziție a fost cerere de ofertă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Modernizarea bazei de tenis din municipiu

Un alt proiect important finalizat de Primăria Zalău a fost constucţia clădirii de vestiare și amenajarea parcării pentru terenurile de tennis situate pe Bulevardul Mihai Viteazul, în zona Sălii Sporturilor.
Clădirea cu destinaţia vestiare are regimul de înălţime parter plus un etaj şi terasă circulabilă. Accesul de la parter la etaj se realizeaza prin intermediul a doua scari exterioare amplasate pe laturile scurte ale clădirii. La etajul clădirii s-a amenajat o terasa parţial acoperită, cu vedere spre terenurile de sport. Peste nivelul primului etaj s-a amenajat o a doua terasă, neacoperită, accesibila printr-o casă de scară interioară şi un luminator din sticlă, încadrat de o pergolă din lemn. Clădirea, dată în folosinţă în vara anului trecut, adăposteşte vestiare, grupuri sanitare moderne, locuri pentru relaxare, bar şi o sală de întâlniri şi protocol. Constructor a fost SC Tacon SRL, o societate cu specific de construcţii din Zalău, iar valoare investiție s-a ridicat la suma de 1.084.401,08 de lei. Modalitatea de achiziție a fost cerere de ofertă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Centrul de Informare și promovare turistică

Alt proiect dus la bun sfârşit de Primăria Zalău, anul trecut, a fost
amenajarea Centrului de Informare și promovare turistică, cu sediul în Clădirea Transilvania, constructor fiind SC ProLotus SRL o societate sălăjeană cu sediul în Crişeni, valoarea investiției fiind de 10.112,20 de lei. Modalitatea de achiziție a acetui proiect finalizat în toamna anului trecut a fost achiziția directă.

Lumină pe bulevard şi centrale termice la liceul “Mihai Viteazul”

Şi iluminatul public a făcut parte din lista investiţiilor Primăriei Zalău, astfel încât, un proiect ce cuprindea extinderea iluminatului public în intersecția Bulevadrul “Mihai Viteazul” (E81) și șoseaua ocolitoare (spre Aghireș) a fost şi el finalizat. Constructor a fost SC Uzina Electrică Zalău SA, societate aflată în subordinea Primăriei, iar valoarea proiectului a fost de 39.232,31 de lei
Modalitatea de achiziție a fost cea directă, cu cerere de oferte.
Proiectul Centrale termice pe gaz la Liceul “Mihai Viteazul” din Municipiul Zalău, a fost executat de SC Abe Instal din Craiova
Cu o valoare a investiţiei de 539.781,66 de lei. Modalitatea de achiziție a fost cererea de ofertă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Andreea Vilcovschi
Florin Negoiţă

Alte articole

2 Thoughts to “Firmele “campioane” în câştigarea licitaţiilor organizate de Consiliul Judeţean şi Primăria Zalău”

  1. Anonim

    mare lipsa de baza de tenis !! !mai bine canalizare pe strada porolisum !!!

  2. Iconic

    bulevardul e rupt in gura, gardul de fier ruginit si rupt, canalizare lipsa in secolul 21 pe multe strazi din municipiu, drumuri lipsa, lipsa apa, saracie si mizerie in multe din satele judetene. investitii dubioase si multe din ele daca nu inutile, fara caracter urgent. Si excedent bugetar la judet. traiasca si infloreasca conducerea de partid si de stat. Ne meritam soarta.

Leave a Comment