Festivalul Roman, promovat la două tîrguri de turism

Festivalul Roman Zalău Porolissum va fi promovat, în decursul acestei luni, la două târguri de turism. Cel dintâi – Târgul de turism al României – se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 14-17 martie, iar al doilea – Touristica – la Cluj-Napoca, între 22 şi 24 martie.
Participarea municipalităţii la cele două manifestări se înscriu într-un proiect european, în valoare de 1,3 milioane de lei, şi are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turişti.
Din delegaţia care s-a deplasat la Bucureşti fac parte 23 de persoane, “pentru că ne dorim să avem mai mult decât un simplu stand, ne dorim un stand interactiv”, susţin reprezenanţii Primăriei Zalău. Astfel, cei care vor trece pragul târgului de la Bucureşti vor putea asista la demonstraţii de luptă, prezentare de echipamente militare, dansuri romane şi stradiţionale.
Pe lângă toate acestea, la târgul de la Cluj-Napoca va avea loc şi o demonstraţie de artă culinară, realizată în colaborare cu elevii Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu”.
Cheltuielile de participare se ridică 27.500 de lei plus TVA, la care se adaugă 34.000 de lei, reprezentând costurile cu materialele promoţionale.
Primăria Zalău este sprijinită în aceste demersuri de către “Amicii Muzeului”, “Nimfele Daciei”, Ansamblul Folcloric “Columna” şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
În acest an, Festivalul Roman Zalău Porolissum va avea loc în perioada 6-8 septembrie.

Alte articole

One Thought to “Festivalul Roman, promovat la două tîrguri de turism”

  1. ilie

    pruncii ingheata in scoli si primarul se plimba pe la targuri

Leave a Comment